Per pusmetį fondo kapitalą ketinama padidinti iki 50 mln. eurų (173 mln. litų), pranešama "Baltcap Management" išplatintame pranešime spaudai.

BIF III yra rizikos kapitalo fondas, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje investuosiantis į dideles ir vidutines bendroves, kurios yra gerai valdomos, turi didelį eksporto potencialą, stiprias konkurencines pozicijas ir didelę dalį rinkos. Fondas investuos tik į pasirinktų bendrovių akcijas ir paskolų neteiks. Minimali fondo investicija - 1 mln. eurų.

BIF III taip pat skirs 4 mln. eurų investicijoms į Baltijos šalių smulkias ir vidutines informacijos technologijų bendroves, kiurioms būtina mažesnė nei 1 mln. eurų investicija (šiuo atveju minimali investciija bus 0,3 mln. eurų).

Dabartiniai BIF III investuotojai yra Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB), kelios Suomijos, Didžiosios Britanijos ir Norvegijos finansų institucijos.

"Baltcap Management" taip pat valdo Baltijos investicijų fondą ("Baltic Investment Fund" - BIF I) ir Antrąjį Baltijos investicijų fondą ("Baltic Investment Fund II" - BIF II). BIF I buvo įkurtas 1995-aisiais, o BIF II - 1998 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją