Po šio sandorio, UAB „Palink“ valdant 67 proc. akcijų, „LastMile“ ir toliau veiks kaip elektroninei prekybai skirta platforma, jos veiklos ir partnerysčių modelis nebus keičiamas. UAB „Greituolis“ steigėjai liks bendrovėje ir toliau bus atsakingi už verslo plėtrą bei vystymą.

„Sėkmingai baigę akcijų pardavimo sandorį dedame tvirtą pagrindą savo startuolio augimui e.komercijos srityje. Platformą ir toliau plėtosime taip, kad mūsų vartotojai galėtų apsipirkti greičiau, paprasčiau ir jiems pačiu patogiausiu formatu, mes tikimės įgyti naujų konkurencinių pranašumų ir paspartinti augimą“, – sako Tadas Norušaitis, „LastMile“ direktorius ir bendraįkūrėjas.

UAB „Greituolis“, valdantis „LastMile“, šiuo metu turi didesnę nei 130 tūkst. vartotojų bendruomenę. „LastMile“ klientai gali rinktis produktus iš daugiau nei 30 partnerių parduotuvių, o asortimentą bendrai sudaro per 28 tūkst. prekių. Bendrai kasdienių prekių pristatymo paslauga veikia visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Su startuoliu „LastMile“ prekybos tinklas sėkmingai bendradarbiauja jau daugiau nei pusantrų metų.

Prekybos tinklas „Iki“ yra antras didžiausias mažmeninės prekybos tinklas Lietuvoje. 2021 m. bendrovė itin didelį dėmesį skiria plėtrai, inovacijoms bei atsinaujinimui. Šiemet po atnaujinimo atidaryta 15 parduotuvių tiek didžiuosiuose miestuose, tiek ir šalies regionuose, o keturios iš jų – „IKI Express“ Klaipėdoje ir Vilniuje – atnaujintos pagal naują koncepciją. Investuojama ir į naujo administracijos biuro bei parduotuvės statybas sostinės Pilaitės rajone.

Naujų parduotuvių statybai įmonė šiais metais ketina skirti apie 10 mln. Eur., pačių parduotuvių atnaujinimui – apie 20 mln. Eur, trečia investicijų kryptis – skaitmeninės ir technologinės inovacijos. Iš viso tam ketinama skirti apie 5 mln. Eur.

Pekybos tinklą „Iki“ iš viso šiuo metu sudaro 227 fizinės „Iki“ parduotuvės, 2 logistikos centrai, kulinarijos gamybos centras bei 3 regioninės kepyklos. Prekybos tinkle dirba per 5,9 tūkst. darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)