Pasak Vaidos Budrienės, „Iki“ komunikacijos vadovės, mažesnės prevencinių priemonių kainos pristatomos atsižvelgiant į artėjančią antrąją pandemijos bangą.

Vienkartinių medicininių kaukių pakuotė (50 vnt.) „Iki“ parduotuvėse kainuoja 9,99 Eur, respiratorius KN95 – 2,99 Eur, vienkartinių vinilinių pirštinių pakuotė (100 vnt.) – 7,99 Eur, dezinfekcinis rankų skystis (1 l) – 2,99 Eur.

Pirkėjai „Iki“ parduotuvėse taip pat gali įsigyti dezinfekcinės rankų želė 100 ir 250 ml pakuočių bei purškiamo rankų dezinfekanto.

„Iki“ taip pat praneša apie parduotuvėse pristatomus bekontakčius dezinfekcinio skysčio įrenginius. Jie, anot tinklo komunikacijos vadovės, padės išvengti bet kokių nereikalingų kontaktų.

„Kaukės dėvėjimas, socialinio kontakto vengimas, nuolatinė rankų ir paviršių dezinfekcija yra tos priemonės, kurios padeda kovoti su pandemijos plitimu. Bekontakčiai dezinfekantų įrenginiai šiame kontekste yra priemonė, padedanti sumažinti galimas užsikrėtimo rizikas iki minimumo“, – pažymi V. Budrienė.

Visose „Iki“ parduotuvėse yra įgyvendintos kompleksinės priemonės, padedančios užtikrinti saugumą: kasose įrengtos organinio stiklo pertvaros, prie kasų pažymėtas rekomenduojamas saugus atstumas, reguliariai dezinfekuojami paviršiai, pirkinių krepšeliai ir vežimėliai. Parduotuvėse privaloma dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, pirkėjai raginami apsiperkant mūvėti vienkartines pirštines, pirkėjams įrengti dozatoriai su dezinfekciniu skysčiu.

„Camelia“ taip pat mažina medicininių kaukių kainą

Vienas didžiausių vaistinių tinklų „Camelia“ ketvirtadienį paskelbė, kad visą spalį klientams suteiks galimybę apsaugines medicinines veido kaukes įsigyti už mažesnę kainą. Visą mėnesį internetinėje parduotuvėje ir fizinėse vaistinėse vienos medicininės trijų sluoksnių kaukės kaina – 0,19 Eur, 50 kaukių dėžutė – 9,44 Eur su nuolaidų kortele. Tikinama, kad tai kol kas mažiausia kaukių kaina vaistinių rinkoje po karantino.

Tai, kad medicininių kaukių poreikis per pastaruosius mėnesius vėl išaugo, rodo ir vaistinių tinklo surinkta statistika.

„Lietuvoje paskelbus karantiną per dieną parduodavome vidutiniškai 100 tūkst. kaukių. Dabar įsigyjamų kaukių skaičius gerokai sumažėjo. Visgi, Vyriausybei nuo rugpjūčio vėl įvedus privalomąjį kaukių dėvėjimą, matome, kad mūsų klientų poreikis įsigyti apsaugines medicinines kaukes išaugo,“ – sakė „Camelia“ vaistinių tinklą valdančios „Nemuno vaistinės“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Po birželio 17 d. pasibaigusio karantino iki liepos 29 d., kai buvo pranešta apie Vyriausybės priimtą sprendimą grąžinti privalomąjį kaukių dėvėjimą, „Camelia“ vaistinėse buvo parduodama apie 5 tūkst. kaukių per dieną. Po šio sprendimo priėmimo kaukių pardavimai pradėjo ir vėl augti, tačiau skaičiai yra mažesni nei prasidėjus pandemijai. Šiuo metu vidutiniškai per dieną parduodama apie 20 tūkst. medicininių kaukių.

„Nuo spalio 1 dienos mūsų vaistinėse viena medicininė trijų sluoksnių vienkartinė kaukė kainuoja tik 0,19 Eur, o 50 vnt. kaukių dėžutę galima įsigyti už 9,50 Eur. Tai mažiausia kaina mūsų vaistinėse per visą pandemijos laikotarpį, kuris trunka jau daugiau nei pusę metų“, – sako A. Budrikienė.

Ji priduria, kad pavasarį vidutiniškai vieno apsipirkimo vaistinėje metu klientas įsigydavo apie 9 kaukes, dabar šis skaičius sumažėjęs iki 2-3 kaukių. Artėjantys vėsesni orai ir didėjantis apsikrėtusiųjų skaičius rodo, kad poreikis įsigyti apsauginę veido kaukę gali ir vėl padidėti.

Didėjant rizikai susirgti peršalimo ligomis, Molėtų vaistinėje „Camelia“ dirbantis vaistininkas Mindaugas Leišys ragina nepamiršti ne tik kaukės, bet ir bendrų saugumo ir asmeninės higienos taisyklių, kurios padės apsisaugoti nuo galimo užsikrėtimo koronavirusu.

„Camelia“ vaistinės atstovas pataria laikytis visų rekomenduojamų higienos reikalavimų, dažnai plauti rankas, naudoti dezinfekcinį skystį, mūvėti vienkartines pirštines, kosėti ar čiaudėti į vidinę alkūnės dalį, uždarose patalpose ir renginiuose dėvėti apsaugines kaukes. Siekiant apsaugoti save ir artimuosius vaistininkas taip pat pataria vengti didelių susibūrimų, artimo kontakto su kitais žmonėmis, viešuoju transportu važinėti tik būtinaisiais reikalais ir kiek įmanoma labiau riboti lankymąsi viešose vietose.