„Kurdama ir vystydama gaminius, „Ikea“ taiko griežtą rizikos vertinimo ir testavimo programą, kurios tikslas – užtikrinti, kad gaminiai, kuriais prekiaujama, atitiktų visus rinkose galiojančius įstatymus ir standartus. Vis dėlto sužinojome, kad dalis tvirtinimo detalių, skirtų veidrodžiams „Lettan“ prisukti prie sienos, sulūžo ir keletas veidrodžių netikėtai nukrito.

2023 m. sausį „Ikea“ jau kreipėsi į pirkėjus dėl lūžtančių veidrodžių „Lettan“ tvirtinimo detalių, tačiau atlikus tolesnius išsamius tyrimus ir papildomus auditus tiekėjų įmonėse, nustatyta, kad nekokybiškos tvirtinimo detalės gamyboje buvo naudojamos ilgiau, nei manyta. Siekdama užtikrinti pirkėjų saugumą, „Ikea“ ir toliau kviečia imtis atsargumo priemonių – pakeisti brokuotas tvirtinimo detales naujomis“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pateikta informacija galioja:

  • visiems veidrodžiams „Lettan“ pagamintiems iki 2021 metų 5 savaitės (pažymėtiems kodu 2105 ar ankstesne data);
  • veidrodžiams „Lettan“ su tiekėjo numeriu 21944, pagamintiems iki 2023 metų 25 savaitės (datos žymomis iki ir įskaitant 2325).

Datos žymą ir tiekėjo numerį galima rasti kitoje veidrodžio „Lettan“ pusėje esančioje etiketėje. Tai etiketės pavyzdys, kuriame raudonai pažymėtos tiekėjo numerio (21944) ir datos žymos (2152 – 2021 metų 52 savaitė vietos.

„Ikea“ kviečia visus pirkėjus, įsigijusius brokuotų veidrodžių „Lettan“, jų laikinai nenaudoti ir kreiptis dėl nemokamų tvirtinimo detalių pakeitimo.

Kaip informuojama, reikiamą tvirtinimo detalių kiekį (prekės kodas 139298/1) galite užsisakyti atvykę į bet kurią IKEA prekybos vietą Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ar Šiauliuose arba susisiekę telefonu ar el. paštu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją