„Olvi“ Lietuvoje priklauso alaus darykla „Volfas Engelman“ .

I.Kamprado fondas „The Family Kamprad“ nuo šiol valdo 10,4 proc. „Olvi“ akcijų. Nors sandorio vertė neskelbiama, minimo įsigyto akcijų paketo vertė rinkoje vertinama 50-60 mln. eurų (172-207 mln. Lt). Stambiausias „Olvi“ akcininkas – organizacija „Olvi Foundation“, kuriai priklauso 16 proc. akcijų.

2012 metų viduryje pasirodė informacijos, jog „Ikea” pradėjo gaminti šio prekės ženklo alų. Tuo laiku tokio alaus įsigyti buvo galima tik Jungtinėje Karalystėje. Žiniasklaidoje atsirado pranešimų, jog šviesųjį alų „Ikea” gamina būtent „Olvi“, tačiau šios informacijos nei viena bendrovė oficialiai taip ir nepatvirtino.

„Olvi“ buvo įsteigta 1878 metais. Ši bendrovė gamina alų ir sidrą, taip pat gaiviuosius gėrimus: sultis, mineralinį vandenį ir įvairius limonadus. „Olvi“ užima beveik 19 proc. Suomijos rinkos. Šios Suomijos bendrovės gamyklos veikia ne tik Suomijoje, bet ir Baltarusijoje („Lidskoe pivo“), Estijoje („A.le. Coq“), Lietuvoje ir Latvijoje („Cesu alus“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)