Orientacinę siūlymo kainą „Ignitis grupė“ trečiadienį pranešė per „Nasdaq“ Vilniaus vertybinių popierių biržą.

„Ignitis grupė“ pažymi, kad galutinė siūlymo kaina bus nustatyta atsižvelgiant į paklausos formavimo procesą, kuris prasidėjo rugsėjo 21 dieną ir baigsis spalio 1 dieną. Mažmeniniai investuotojai, kaip ir iki šiol, savo pavedimus „Ignitis grupės“ akcijos įsigyti turi pateikti maksimalia 28 eurų už akciją kaina.

„Orientacinės siūlymo kainos paskelbimas, kaip ir anksčiau paskelbta informacija apie IPO paraiškų knygos užpildymą, atitinka įprastinę kapitalo rinkų praktiką“, – teigiama „Ignitis grupės“ pranešime.

IPO metu „Ignitis grupe“ iš viso platina 20,902 mln. vienetų akcijų arba 27,8 proc. viso bendrovės išleisto akcinio kapitalo. Jei galutinė siūlymo kaina bus 22,5 euro, bendrovė pritrauks 470,3 mln. eurų, o jos rinkos kapitalizacija šia kaina sudarys 1,692 mlrd. eurų.

Naujienų agentūra „Reuters“ rugsėjo 23 dieną skelbė, kad „Ignitis grupės“ IPO paraiškų knyga buvo užpildyta jau pirmosiomis pasirašymo dienomis, tačiau, anot investicijų bankininkų, norint IPO laikyti sėkmingu, platinamų vertybinių popierių paklausa turėtų būti bent du kartus didesnė už pasiūlą.

„Ignitis grupės“ vertybiniai popieriai platinami dviem būdais – viešai Lietuvos, Latvijos ir Estijos mažmeniniams investuotojams ir neviešai instituciniams investuotojams. Mažmeniniams investuotojams skirtų akcijų skaičius iš anksto nėra nustatytas.

Įgyvendinus IPO Lietuvos valstybė, per Finansų ministeriją, išliks pagrindine „Ignitis grupės“ akcininke, turinčia 72,2 proc. bendrovės įstatinio kapitalo. Jei vyktų stabilizavimo sandoriai ir „Ignitis grupė“ išpirktų akcijas iš stabilizavimo vykdytojo, Finansų ministerijos turima įstatinio kapitalo dalis gali padidėti iki maždaug 75 procentų.

„Ignitis grupė“ anksčiau skelbė, kad jos siūlomų vertybinių popierių įtraukimas į „Nasdaq“ Vilniaus ir Londono vertybinių popierių biržas įvyks spalio 7 dieną ar panašiu laiku.

Valstybė šiuo metu valdo 100 proc. „Ignitis grupės“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)