DELFI TV laidoje „Gyvai“ paklaustas, kokios būtų jo paties trys idėjos Lietuvai, D. Misiūnas sakė, kad jo nuomone, šiuo metu svarbiausia yra investuoti į švietimą.

„Viena mano idėja yra labai sena, sugalvota daugiau kaip prieš 10 metų. Tai yra „50 profesorių“ idėja, kad mes pasikviestume 50 pirmaujančių profesorių iš viso pasaulio – lietuvių ir ne tik lietuvių – į Lietuvos universitetus. Dabar gal net sakyčiau, į naują Lietuvos universitetą, kad jie pakeltų mokslą į kitą lygį ir taip iš jo padarytų ne tik sąnaudų židinį, bet ir eksporto potencialą“, – sakė pašnekovas.

Kita jo idėja būtų skirta ne aukštajam mokslui, o gimnazijų ir bendrojo lavinimo mokyklų pedagogams:

„Kita mano idėja būtų bent po vieną mokytoją iš kiekvienos Lietuvos mokyklos išsiųsti į stažuotę. Pavyzdžiui, į Suomiją, kuri yra viena iš lyderių viduriniojo ugdymo srityje.

Būtent po vieną, kad jie nematytų kitų savo kolegų, o tiesiog semtųsi to, kaip viskas ten. Tada jiems grįžus reikėtų suteikti jiems galimybę savo pavyzdžiu keisti mokyklas.“

D. Misiūnas taip pat turi ką pasiūlyti ir moksleiviams, abiturientams:

„Turiu ir trečią idėją – remti gabiausius mūsų moksleivius. Skirti jiems stipendijas studijuoti geriausiuose pasaulio universitetuose net neprašant pasižadėjimo, kad jie grįžtų. Manau, kad jiems ir taip kiltų noras grįžti. Vis dėlto pastarąją idėją galėčiau paaukoti tam, kad būtų įgyvendintos pirmos dvi idėjos.“

Vis dėlto vadovas pripažino, kad už pačią idėją svarbesnis gali būti jos įgyvendinimas.

„Mano galva, labai svarbu idėją įgyvendinti. Iš tikrųjų mes turime daug idėjų. Šiaip visos geros idėjos seniai yra „Google“ paieškoje.

Tą patį sakau ir apie geras įmonių strategijas – visos jos yra „Google“. Mums reikia įgyvendintų idėjų. Tai bent po vieną pasižadėkime įgyvendinti ir įgyvendinkime, tai būtų geras proveržis“, – apibendrino D. Misiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)