Šiuo metu Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymas reglamentuoja tik dalies alkoholinių gėrimų stiklo taros rūšiavimą. V. Vingrienės teigimu, priėmus įstatymo pataisą į užstato sistemą būtų surenkami papildomi 200 mln. vienetų pakuočių, dėl to stiklo tara taptų efektyviau tvarkoma ir apskaitoma. Toks atliekų rūšiavimo efektyvumo padidinimas reikalautų tik dalinių dabartinės atliekų tvarkymo sistemos Lietuvoje pakeitimų.

„Užstato sistema vartotojams sukūrė patrauklias ekonomines sąlygas atgauti pinigus už pakuotes. Tai motyvavo visuomenę aktyviau rūšiuoti atliekas ir žymiai padidino rinkos skaidrumą“, – pataisos aktualumą argumentuoja V. Vingrienė.

Po pristatymo už projektą balsavo 56 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 26 parlamentarai. Pritarus pasiūlymui po pateikimo, toliau jis bus svarstomas pagrindiniu paskirtame Aplinkos apsaugos komitete. Seimas taip pat nusprendė dėl šio projekto prašyti Vyriausybės išvados. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti gegužės 25 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)