„Iš tiesų įmonė yra krizėje, gilioje krizėje ir ne tik „Maxima Latvija“, bet ir visa „Maxima“ grupė. Dabar prognozuoti kažkokius prašviesėjimus yra labai sunku. Bet nieko kito nelieka, tai yra galiausiai mūsų visų darbas“, - pirmadienį interviu Žinių radijui telefonu iš Rygos sakė I.Staškevičius, paklaustas, kaip vertina Latvijos prezidento Andrio Berzinio pareiškimą, kad „Maximos“ ateitis Latvijoje yra neprognozuojama.

Anot jo, didžiausias grupės dėmesys dabar turėtų būti skirtas ne viešiesiems ryšiams, o tam, kaip yra teikiama pagalba nukentėjusiesiems.

„Norėčiau akcentuoti ne komunikaciją. Dabar dažnai viešojoje erdvėje visa tai supaprastinama iki viešųjų ryšių krizės. (…) Vis dėlto čia tragedija ne dėl prastos komunikacijos, pirmiausia tragedija dėl pastato griūties ir masinės žūties. (…) Ir šiandien vis dėlto ne didžiausią dėmesį skirsiu viešiesiems ryšiams, o pirmiausia susipažinsiu, kaip teikiama ir koordinuojama pagalba nukentėjusiesiems. Tos pagalbos gavėjų ratas yra labai platus ir jau buvo mėginimų piktnaudžiauti, buvo atsiradę apsimetėlių. Man svarbiausia, kad dar būtų galima efektyviai padėti tiems, kam reikia pagalbos“, - kalbėjo I.Staškevičius.

Po tragedijos Rygoje socialinėje žiniasklaidoje raginama boikotuoti prekybos tinklą. Vis dėlto I.Staškevičius teigė, kad „Maxima“ sulaukia nemažai palaikymo bei neigė kalbas apie galimą prekybos tinklo pardavimą.

„Taip, aš sulaukiau tokių klausimų. Mane šiek tiek stebina, nes ką tai reikštų? Ar parduodamas tinklą, jau nusiplautum atsakomybę? Aš taip nemanau. Kitas dalykas, kad, be abejo, tokioje situacijoje tai būtų labai sudėtinga. Na, ir trečias dalykas, tai yra ne mano kompetencija“, - atsakydamas į klausimą, ar nekyla minčių parduoti prekybos tinklą, sakė I.Staškevičius.

Jo teigimu, įmonės akcininkai turės inicijuoti bendrovės pokyčius.

„Manau, kad svarbiausia akcininkų atsakomybė yra išreikšti poziciją tragedijos atžvilgiu, skirti visą paramą (…) bendrovių vadovybei. Be abejo, akcininkų atsakomybė yra, kad bendrovė keistųsi. „Maxima“ turės keistis, tai akivaizdu, turės keistis smarkiai. Apie tuos pokyčius mes kalbėsime vėliau, bet tai turės įvykti“, - sakė I.Staškevičius, tačiau jis atmetė, kad bus keičiamas įmonės prekės ženklas.

Anot I.Staškevičiaus, „Maxima“ grupė padengė visas jos žuvusių darbuotojų laidojimo išlaidas, jų šeimoms išmokėjo po 50 tūkst. litų kompensacijas. Krizės valdymo grupės vadovas pripažino, kad įmonės akcininkai pavėlavo atsiprašyti dėl tragedijos, tačiau iš pradžių jie neįsitraukė į krizės valdymą, nes, anot jo, nenorėjo destabilizuoti įmonės darbo.

„Aš sutinku, kad tikrai pavėluota ir su atsiprašymais, ir apskritai įsikišant aukštesnėms akcininkų struktūroms valdant šią krizę. Nežinau, ar Nerijaus Numavičiaus atsiprašymas būtų čia viską išsprendęs, bet žinau viena, kad reikėjo atlikti daug praktinio darbo. (…) Be abejo atsiprašyti niekas nedraudžia ir tai nebūtų trukdę, bet tiesiogiai perimti valdymą, pradėti kištis į įmonės darbą, matyt, nesinorėta dėl to, kad nebūtų destabilizuota komanda“, - komentavo I.Staškevičius.

"Maxima Grupė" praėjusį ketvirtadienį atleido iš pareigų "Maxima Latvija" valdybos pirmininką Gintarą Jasinską.

Rygos "Maxima" stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis praėjusią savaitę priėmė politinę atsakomybę ir atsistatydino.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (349)