„Visuomenei ir politiniam elitui yra nepriimtina stambios verslo grupės dalyvavimas tokiame svarbiame viešajam interesui projekte, ir tai yra visiškai suprantama pozicija. Maža to, tai mums davė labai aiškų signalą, kad apskritai Lietuvoje šitai verslo grupei investuoti nebepageidautina“, - laidoje „Prie pietų stalo“ kalbėjo I. Staškevičius.

Žurnalistui paklausus, ar toks signalas buvo gautas iš politinio elito, verslininkas sakė:

„Aš taip supratau, absoliučiai aiškiai. (...) Kadangi šiaip ar taip mūsų akcininkai jau yra nemažai investavę Lietuvoje, tai, be abejo, norom nenorom tampa aišku, kad jų pareiga jau dabar investuoti už Lietuvos ribų ir plėsti Lietuvos ekonomikos įtaką užsienyje. “

Pasak jo, kai stambus verslas imasi naujos veiklos, kad ir kokia ji būtų, Lietuvoje tai sukelia didelį emocinį antplūdį.

„Jei, tarkim, mes paskelbtume, kad Staškevičius su Numavičiumi nutaria statyti didelį naują paukštyną ir auginti ten vištas, kalakutus ir triušius, tai netgi toks nekaltas verslas sujauktų tiek protų ir tiek emocijų sukeltų šitoje rinkoje“, - komentavo I. Staškevičius.

„Leo LT” projektas – tai 2008 metais įsteigta nacionalinės energetikos bendrovė, kurios 38,3 proc. akcijų priklausė „NDX energijai“, o 61,7 proc. – valstybei. 2009 m. bendrovė buvo išformuota kilus visuotiniams nepasitenkinimui dėl sandorio skaidrumo ir naudingumo.

Visą laidos „Prie pietų stalo“ įrašą galite pažiūrėti čia.