Pensija priklausys ne vien nuo dirbančiųjų ir senjorų santykio

„Senėjimo tendencija, kokia ji jau vystėsi nemažai metų iki tol, matyt, plėsis ir toliau. Galbūt toliau mes turėsime blogėjantį santykį, kaip ir rodo demografinės prognozės, tarp tų, kurie dirba skaičiaus ir skaičiaus tų, kurie jau yra išėję į pensiją, todėl čia gal tik tokia gairė tame kelyje, kuriuo mes jau esame pradėję eiti ir, kuriuo dar eisime“, – Delfi laidoje „Piniginiai reikalai“ apie prasidėjusią tendenciją komentavo Vilniaus universiteto profesorius, ekonomistas Teodoras Medaiskis.

Anot jo, sustabdyti šį procesą jau būtų sudėtinga.

„Aišku, galima galvoti apie reemigraciją – mūsų žmonės grįžta čia ir dirba. Galima kalbėti apie imigraciją – jeigu leidžiama imigruoti darbuotojams į mūsų šalį, čia dirbti, tai tą santykį galima pagerinti, tačiau, vis dėlto, tendencija gal ne tokia, kaip prognozuojama. Ji gal kiek švelnesnė dėl visų migracijos procesų, bet ji turbūt išliks ir reikia galvoti, ką su ja daryti“, – teigė T. Medaiskis.

Tai, kad daugėja pensinio amžiaus žmonių, o dirbančiųjų mažėja turėtų paveikti ir „Sodros“ fondą, iš kurio mokamos pensijos, tačiau, pasak profesoriaus, tokius pasikeitimus lemia ne tik santykis tarp dirbančių ir gaunančių pensijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)