Be "Ford Motor", dėl "Daewoo" varžosi "General Motors", "Fiat", "DaimlerChrysler" ir didžiausia Pietų Korėjos automobilių bendrovė "Hyunday Motor". Favoritas turėtų būti paskelbtas birželį.

"Apie "Daewoo" norėtume galvoti kaip apie "Ford" augimo Azijoje ir Rytų Europoje variklį. Tai yra pirminis mūsų tikslas. Vėliau daugiausia dėmesio skirtume plėtrai brandžiose Šiaurės Amerikos ir Vakarų Europos rinkose", sakė "Ford Motor" valdybos pirmininko pavaduotojas Wayne'as Bookeris (Veinas Bukeris).

Pasak jo, ne per seniausiai veiklą pradėjusi Rumunijoje, Lenkijoje ir Ukrainoje, "Daewoo" yra pajėgi konkuruoti Rytų Europoje, kur "Ford" nėra "pagrindinis lošėjas".

W. Bookeris pridūrė, kad tinkamas finansavimas bendrovei "Daewoo" užtikrintų puikias pozicijas šioje rinkoje.

Jis pabrėžė, kad "Ford" išlaikys "Daewoo" prekės ženklą, kuris puikiai papildys jau turimus: "Lincoln", "Mercury", "Mazda", "Aston Martin", "Jaguar" ir "Volvo".

Bendrovę "Daewoo Motor" slegia 7,6 mlrd. dolerių įsiskolinimai, bendrovės turtas - 11,7 mlrd. dolerių. Pernai dėl didžiulių 77 mlrd. dolerių įsiskolinimų žlugo grupė "Daewoo Group".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją