Didžiausia Lietuvos bendrovė „Orlen Lietuva“ iš 24 vietos pakilo į 15.

Linas Galvelė, „Deloitte Lietuva“ Finansų konsultacijų departamento vadovas, skaičiuoja, kad iš 8 Lietuvos bendrovių trys yra vietinio kapitalo įmonės (37 proc.). Visame sąraše vietinio kapitalo bendrovių yra tik 15 proc., vadinasi, Lietuvoje vietinių bendrovių svoris yra didesnis už sąrašo vidurkį.

Aukščiausiai į viršų šiame sąraše iš Lietuvos bendrovių palypėjo „Lietuvos dujos“ (iš 483 vietos į 394). Į aukštumas bendrovę kilstelėjo augančios gamtinių dujų kainos ir tai, kad uždarius Ignalinos atominę elektrinę Lietuva tapo visiškai priklausoma nuo vienintelio dujų tiekėjo – Rusijos koncerno „Gazprom“.

Visų kitų Lietuvos bendrovių pozicijos sąraše blogėjo – „Vilniaus prekyba“ grupė smuktelėjo 13 laiptelių žemyn (iš 36 į 49), UAB „Maxima grupė“ (iš 44 į 60) – 16 laiptelių, UAB „Palink“ – 36 (iš 296 į 332) pozicijom žemyn.

Skaudžiausią kritimą 94 laipteliais žemyn iš Lietuvos bendrovių patyrė koncernas „Achemos grupė“. Žemyn bendrovės rezultatus nutempė koncerno valdoma azoto trąšų ir chemijos produktų gamybos AB „Achema“. 2010 m. beveik pusmečiui buvo sustabdyti abu įmonės amoniako gamybos cechai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją