Pranešimas apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą gautas rugpjūčio 31 d.

„Httpool Lithuania“ direktorius Arnis Ozols Eltai teigė, kad šie atleidimai paremti tuo, kad įvykdžius bendradarbiavimo su „Meta“ (anksčiau „Facebook“ – ELTA) metu išsikeltus tikslus, bendrovės darbo krūvis sumažės, tad prireiks mažiau darbuotojų. Pasak jo, nuo šių metų spalio kompanija „Meta“ nebepratęs sutarties su „Httpool“ Baltijos regione.

„Galime teigiamai vertinti tai, kad „Httpool“, būdamas „Meta“ įgaliotuoju pardavimų partneriu, sėkmingai įgyvendino bendradarbiavimo pradžioje iškeltus tikslus. Tačiau tai taip pat reiškia, kad pasibaigus sutarties galiojimui darbo krūvis sumažės ir privalėsime pertvarkyti įmonės veiklą bei sumažinti komandą“, – Eltai teigė A. Ozols.

Visgi, direktoriaus teigimu, ateityje bendrovė tikisi toliau tęsti veiklą ir plėstis padedant vietos verslams bendradarbiauti su skirtingomis interneto platformomis.

„Bendrovė „Httpool“ ir toliau tęs veiklą Baltijos šalyse ir teiks konsultacijas vietos verslams, bendradarbiaudama su tokiomis platformomis kaip „Twitter“, „Spotify“, „Reddit“, „TikTok“, „Snapchat“, „Pinterest“ ir kt. Be to, tikimasi, kad prie partnerių tinklo prisijungs ir kitos ne mažiau žinomos platformos“, – tikino jis.

„Sodros“ duomenimis, rugsėjo 18 dieną „Httpool Lithuania“ turėjo 33 darbuotojus, kuriems liepą mokėtų atlyginimų vidurkis siekė 7507,64 euro (apie 4542 eurai „į rankas“).

Vienintelis bendrovės akcininkas yra Jungtinėje Karalystėje registruota „Httpool Holdings Uk Limited“.

2022 m. bendrovė gavo 9,2 mln. eurų pajamų, uždirbo 3,8 mln. eurų grynojo pelno.