„Lietuva turi gerai išvystytą ir didelį potencialą turintį IT sektorių, todėl Pagiriuose įkursime centrinį visos „Homanit“ grupės IT padalinį. Pagrindinė jo funkcija ─ procesų ir gamybos skaitmenizavimas“, ─ pranešime sakė „Homanit Lietuvos“ vadovas Andrius Ostrauskas.

Anot jo, jame turėtų įsikurti ir klientų aptarnavimo padalinys, kuris dirbs ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione.

„Homanit Lietuva“ viešam svarstymui pristatė administracinių patalpų ir sandėlio projektą – jame numatyta statyti dviejų aukštų administracinį pastatą ir beveik 6 tūkst. kv. metrų sandėlį, skirtą tyrimų ir plėtros centrui – jame bus tobulinami medienos gaminiai, gamybos procesai bei kuriami visiškai nauji produktai.

„Pagiriuose turėsime savo intelektinį centrą. Taip šalies baldų gamintojams, kurie Lietuvą pavertė vienu iš Europos baldų pramonės centrų, galėsime tiekti ne tik naujas vidutinio (MDF) ir aukšto (HDF) tankio medžio pluošto plokštės, bet ir naujas idėjas“, – A. Ostrauskas.

„Homanit“ Pagiriuose

Pasak jo, jau surinkta tyrimų ir plėtros cento vadovybė.

„Homanit Lietuva“ įsikurs tik dalyje buvusių Pagirių šiltnamių teritorijos. Likusioje dalyje bus kviečiamos įsikurti kitos aukštą pridėtinę vertę kuriančios įmonės.

„Homanit“ iki kitų metų pabaigos ketina pastatyti naują medžio plaušų plokščių gamyklą Pagiriuose, o investicijos į ją viršys 100 mln. eurų, čia planuojama sukurti 440 naujų darbo vietų.

„Homanit“ Pagiriuose
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)