„Hollister“ toliau sparčiai plečia savo veiklą stomos priežiūros produktų srityje. Stoma – tai anga, padaroma chirurginiu būdu, jungianti virškinimo trakto arba šlapimo sistemą su oda. Stoma gali būti reikalinga pacientams, sergantiems onkologinėmis ligomis, turintiems žarnyno, stuburo problemų ar įvairių kitų sveikatos sutrikimų.

Siekdama palaikyti augimą, įmonė plečia gamybos pajėgumus savo gamykloje Kaune, Lietuvoje. Per ateinančius ketverius metus „Hollister“ planuoja keliasdešimties milijonų JAV dolerių investiciją į pažangiausias gamybos technologijas.

Kaip teigiama pranešime, investicija labai prisidės prie beveik 600 specialistų komandos augimo Kauno gamykloje. Per 2017 m. vykusį savo veiklos pristatymo renginį „Hollister“ pranešė planuojanti Kaune sukurti daugiau nei 300 darbo vietų. Nuo to laiko bendrovė padvigubino lūkesčius – ir toliau komandos papildymui ieškos talentų inžinerijos, kokybės užtikrinimo ir gamybos srityse.

Hollister Lietuva - drive in filmo peržiūra

„Džiaugiamės matydami, kad įmonė, kurios aukšti kokybės reikalavimai pripažinti visame pasaulyje, Lietuvoje auga tokiu sparčiu tempu. Taip pat svarbu pabrėžti „Hollister Lietuva“ bendradarbiavimą su Kauno technologijos universitetu ir kitais talentų ekosistemos žaidėjais, dėl kurių Kaunas tampa strategine vieta medicinos prietaisų gamintojams, tokiems kaip „Hollister“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kauno gamykla duris atvėrė 2019 m. pabaigoje ir greitai tapo įmonės gamybos kompetencijų centru. 2020 m. bendrovė pradėjo gaminti šlapimo šalinimo sutrikimų turinčių pacientų priežiūrai skirtus produktus. Ši produktų gamybos linija pradėjo veikti metais anksčiau nei planuota.

„Hollister Lietuva“ generalinio direktoriaus Michael Brennan teigimu, „Hollister“ sprendimas vykdyti plėtrą Lietuvoje buvo logiškas ir pagrįstas: „Norėjome plėstis šalyje, kurioje galėtume vystyti verslą, atitinkantį mūsų pagrindinius principus ir kultūrą. Atviras ir svetingas požiūris, kurio sulaukėme Lietuvoje – iš vyriausybės, tiesioginių užsienio investicijų agentūros, vietos merų, universitetų ir verslo bendruomenės – įtikino mus, kad Lietuva gali pasiūlyti investicinę aplinką, atitinkančią mūsų principus ir kultūrą, palankią sėkmingų, ilgalaikių santykių užmezgimui.“

Hollister Lietuva - drive in koncertas

„Didžiuojamės turėdami tokį svarbų sektoriaus dalyvį, sėkmingai plėtojantį savo verslą Kaune. Jo augimas yra įrodymas, kad Kaunas sukuria palankią verslo aplinką su gausiu talentų rezervu, reikalingu sparčiam „Hollister Lietuva“ ir kitų gamybos įmonių augimui“, – sako „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis.

Bendrovė įsteigta JAV ir specializuojasi stomos ir šlapimo šalinimo sutrikimų bei kritinės būklės pacientų priežiūros produktų kūrimo ir gamybos srityje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją