Kaip rašoma Energetikos ministerijos pranešime, Vyriausybei siūloma nustatyti, kad iki gegužės 1 d. degalinėse gali būti prekiaujama benzinu, kuriame yra mažiau nei 10 proc. biodegalų, kartu užtikrinant reikiamus kokybės standartus. Tokiu būdu biodegalų gamintojai nepanaudotą etanolį skirs dezinfekcinio skysčio gamybai.

„Situacija labai sparčiai keičiasi ir tai lemia vis didesnį dezinfekcinių priemonių poreikį tiek gydymo įstaigose, tiek įmonėse ir tarp gyventojų. Turime greitai reaguoti ir išnaudoti visas įmanomas galimybes kokybišką produkciją pasigaminti čia pat Lietuvoje, taip užtikrinant, kad dezinfekcijai gyvybiškai svarbių priemonių nepritrūks“, – sako energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Biodegalų gamintojų teigimu, prioritetas bus skiriamas Lietuvos rinkai. Gamintojai skaičiuoja, kad per dieną galėtų pagaminti iki 100 tūkst. litrų dezinfekcinio skysčio. Šiuo metu šalies ligoninėse, valstybės įstaigose, privačiose įmonėse ypač didelis poreikis paviršių dezinfekcijai skirtų priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)