Darbo biržos duomenimis, gruodžio mėnesį nedarbas šalyje augo, nors į teritorines darbo biržas atėjo užsiregistruoti 7,3 proc. mažiau bedarbių nei lapkritį – iš viso beveik 27,7 tūkst. darbo ieškančių asmenų.

Praėjusį mėnesį darbo biržos ieškantiems darbo asmenims galėjo pasiūlyti 7,5 tūkst. laisvų darbo vietų, iš jų 5 tūkst. neterminuotam darbui.

Paklausiausi buvo pardavėjai ir prekių demonstruotojai, sunkiasvorių sunkvežimių vairuotojai, virėjai, pardavimų vadybininkai, siuvėjai, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojai, dažytojai, statybininkai dailidės, staliai, buhalteriai.

Didžiausias nedarbas buvo Ignalinos r. (17,7 proc.), Akmenės (17,6 proc.), Druskininkų (17,5 proc.) ir Mažeikių (16,9 proc.), o mažiausias - Neringos (4,0 proc.), Elektrėnų (8,1 proc.), Trakų r. ir Kazlų Rūdos (po 8,8 proc.) savivaldybėse. Iš didžiųjų miestų daugiausia bedarbių yra Panevėžyje (15,4 proc.), mažiausia – Kaune (11,0 proc.).

Gruodžio mėnesį darbo biržoms tarpininkaujant buvo įdarbinta 8,4 tūkst. žmonių. Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsta beveik 3,0 tūkst. bedarbių.

Nuo metų pradžios padėta įsidarbinti 121,8 tūkst. ieškančių darbo asmenų, 47,5 tūkst. nusiųsta į aktyvios darbo rinkos politikos priemones. 2009 metais apie 18,2 tūkst. bedarbių pradėjo veiklą, įsigiję verslo liudijimą laikotarpiui iki pusės metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją