„Laikomės taip, kaip ir visi verslai. Labai stipriai jaučiame padidėjusias išlaidas. Sąskaitos už elektrą didėjo smarkiai.

Anksčiau žmonės už elektrą salone mokėjo 480 Eur, dabar sąskaita už rugsėjį siekė 1200 Eur. Tai yra nelabai smagūs dalykai“, – sakė kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė ir tikino, kad nors sektorius – grožio, tačiau grožio specialistai, bandydami išgyventi, netrukus tarps ir ekonomistais.

„Mano galva, turėjo būti bent kažkoks preliminarus gelbėjimosi planas, kad žmonių tai taip neišgąsdintų.

Didžiuosiuose miestuose grožio salonai kažkaip išgyvens, bet mažesnių miestų grožio specialistai užsismaugs. Jie negali didinti kainų, nes nėra klientų.

Ir jų nebėra niekur. Man geriausias katalizatorius – pravažiuoti pro kelias gatves, kuriose yra grožio salonai, ir man viskas aišku, kad salonai yra tušti. Tai viską ir pasako ir ne joks čia nesezoniškumas ar kainos. Kainos yra tokios, kokios yra, mes irgi esame žmonės, turime vaikus, anūkus, mums reikia gyventi, bet vienintelis, kas baisiausia, kad esame palikti likimo valiai“, – sakė J. Mačiulienė.

Jolanta Mačiulienė

Ji pasakojo, kad kalbant apie pagalbą verslui, kai jam yra siūloma imti paskolą, kad galėtų susimokėti mokesčius, tai nėra priimtina.

„Mes tai jau turėjome per pandemiją, bet nė vienas žmogus, kuris yra sukūręs versliuką, jis nenori „išeiti į bankrotus“, bet situacija tokia, kad kas turėjo gerus dividendus – jie juos turi tokius šiaip sau, kas turėjo šiaip sau – turi „ant balanso ribos“, o tie, kas ateidavo į darbą prastumti – šis laiptelis nubyrėjo, užsidarė“, – aiškino ji.

J. Mačiulienė sakė pastebėjusi ir išparduodamus grožio verslus.

„Pardavinėja įrangas, vyksta masinis pardavinėjimas baldų, kurie yra tikrai geri ir brangūs.

Mačiau skelbimus, kad yra parduodami grožio salonai. Matomai, žmonės nebeištempia viso to. <...> Tai yra du metai pandeminio laiko pasekmė <…>, mes tiesiog neatsigavome ir dabar gauname per galvą su geru plytgaliu ir reikia kapanotis“, – sakė atstovė.

Pasak jos, tai, kad valdžia siūlo įsigyti saulės elektrines, tai yra tik žodžių žaismas.

„Pasistatyti kiekvienam saulės elektrinę kainuoja didelius pinigus. Visi dabar būtume gudrūs, jei tai būtų galima padaryti nemokamai“, – pastebėjo ji.

„Apibendrintai galiu pasakyti, kad situacija yra liūdna“, – sakė J. Mačiulienė ir tikino, kad dar liūdniau gali būti, kai bus sulaukta sąskaitų už šildymą.

Ji tikino neatmetanti tikimybės, kad dalis specialistų dirbti gali pasitraukti ir į šešėlį.

„Jei kainų paisutpolkė bus, bus, kas tyliai ir ramiai pasitrauks dirbti į šešėlį“, – sakė atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)