„Abris Capital Partners“ („Abris“) aplinkos apsaugos, socialinės atsakomybės ir valdysenos (angl. ESG) transformacijos žinovai privataus kapitalo investicijų srityje suteikė paramą Vidurio Europos žiedinės ekonomikos lyderei „GreenGroup“ įsigyjant UAB „Ecso“, lietuvišką mažo tankio polietileno (LDPE) įmonę.

Šis įsigijimas pažymi „GreenGroup“ pradžią poliolefino perdirbimo rinkoje ir sukuria pagrindą tolimesnei plėtrai šiame sektoriuje Vidurio ir Rytų Europos (VRE) regione. Per ateinančius kelerius metus „GreenGroup“ investuos nuo 150 iki 200 milijonų eurų, kad toliau įtvirtintų savo, kaip didžiausios integruotos perdirbimo grupės, pozicijas VRE regione per kapitalo išlaidų (angl. CaPex) investicijas ir prijungiamuosius įsigijimus (angl. bolt-on acquisitions).

UAB „Ecso“ yra antrasis įmonės „GreenGroup“ papildymas per pastarąsias savaites, sekantis po „SIGAD“, Rumunijos aplinkos ataskaitų programinės įrangos įmonės, įsigijimo liepą.

„Šis „GreenGroup“ įsigijimas įtvirtina įmonės perdirbimo veiklą per pastaruosius 20 metų ir yra lemtingas žingsnis įmonių grupės strategijoje tampant svarbiausiu poliolefino perdirbimo žaidėju regione.

„Šios atliekos turi mažą surinkimo lygį ir reikalauja didelių investicijų į pažangias perdirbimo technologijas. Taigi labiausiai tikėtina, kad jos pateks į atliekų deginimo įrenginius arba sąvartynus. Esame tikri, kad UAB „Ecso“ integracija į „GreenGroup“ ekosistemą pagreitins plastiko žiedinę ekonomiką, kuri atlieka svarbų vaidmenį mažinant taršą ir atgaunant vertingus išteklius ekonomikai", – teigia UAB „Ecso“ įkūrėjas Vladas Venskutonis.

„Lietuviškas pavyzdys pasiteisino kaip sėkmingas vietinis uždaro ciklo plastikinių atliekų tiekimo šaltinis, atitinkantis žiedinės ekonomikos tikslus. Šios investicijos padės įmonių grupei tapti pirmąja gynybos linija, ribojančia vienkartinių plastikų poveikį aplinkai – grupė, tinkanti ir PET, ir poliolefinams. Mūsų tikslas yra pritaikyti šį modelį regione ir kitose šalyse“, – sako Constantin Damov, „GreenGroup“ valdybos pirmininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją