„Mes žiūrėsime griežtai“, - DELFI tvirtino Konkurencijos tarybos pirmininkas Šarūnas Keserauskas.

Antradienio spaudos konferencijoje jis atkreipė dėmesį, kad nepaisant to, kad įmonių susijungimų mažėja, tačiau tarp jų yra daugiau probleminių susijungimų.

„Tokių, kurie galėtų sukurti oligopolines ar monopolines situacijas. Nes jeigu rinka tampa nekonkurencinga, didelė rizika, kad vartotojas mokės didesnes kainas“, - kalbėjo Š. Keserauskas.

Šarūnas Keserauskas
Pasak jo, praėjusiais metais po tarybos rekomendacijos neįvyko knygynų, betono-cemento ir kosmetikos srities įmonių susijungimų.

Praėjusiais metais bendrovė „AL holdingas“ atsisakė ketinimų įsigyti iki 100 proc. bendrovės „Humanitas“ akcijų.

Taip pat bendrovė „Concretus Materials“ atsisakė ketinimų įsigyti iki 51 proc. bendrovės „Akmenės cementas“ akcijų.

DELFI primena, kad JAV pilietybę turintis verslininkas Benas Gudelis piktinosi, kad jo įmonei nebuvo leista įsigyti kito parduotuvių tinklo.

Konkurencijos tarybos narys Elonas Šatas atkreipė dėmesį, kad nebebus taikomos simbolinės baudos, kokios būdavo anksčiau.

Taip pat jis tvirtino, kad verslininkui niekas netrukdo plėstis steigiant naujas parduotuves.


„Galima atidarinėti naujas parduotuves, o ne pirkti jau esančias. Jeigu parduotuvės būtų sukoncentruotos į vienas rankas, vartotojams būtų buvęs mažesnis pasirinkimas“, - spaudos konferencijoje sakė Konkurencijos tarybos narys.

Taip pat jis tvirtina, kad įmonėms už nepraneštą koncentraciją gresia didelės baudos.

Praėjusių metų balandį KT bendrovei „Lukoil Baltija“ skyrė 1,17 mln. Lt baudą už dviejų degalinių Kaune ir degalinės Klaipėdoje kontrolę negavusi tarybos leidimo. Šį sprendimą bendrovė apskundė teismui.

Maksimali sankcija už tokį pažeidimą gali sudaryti iki 10 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)