Euro zona reikalavo, kad Graikijos finansų ministras trečiadienį atvyktų į Briuselį ir išdėstytų, kaip ketina sutaupyti papildomus 325 mln. eurų, bei pateiktų raštiškus politikų pasižadėjimus įgyvendinti Europos Sąjungos (ES) nurodytas taupymo priemones. Tačiau euro grupės, jungiančios euro zonos finansų ministrus, pirmininkas, Liuksemburgo premjeras Jeanas Claude Junckeris nusprendė perkelti susitikimą į telekonferenciją ir nukelti anksčiau numatytą susitikimą į pirmadienį.

"Kol kas negavau reikalautų politinių pasižadėjimų iš Graikijos koalicijos partijų", - sakė J. C. Junckeris ir pridūrė, kad tarp Graikijos, ES ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) auditorių reikalingas "tolesnis techninis darbas" "keliose srityse", įskaitant papildomus 325 mln. eurų ir Graikijos skolos analizės išvadas.

„Graikija dėjo viskas pastangas, kad padarytų tai, kas reikalinga, ir žmonės negali padaryti dar daugiau”, - po susitikimo teigė Christos Papoutsis, Graikijos vidaus reikalų ministras.

„Vyriausybė dėjo antžmogiškas pastangas ir mes pasiekėme socialinių ir ekonominių galimybių ribas. Dabar Europa turi prisiimti atsakomybę (už padarinius)”, - sakė jis.

Graikijai naujas paskolų paketas yra būtinas, kad šalis išvengtų bankroto.

Šaltinis Graikijos finansų ministerijoje AFP sakė, kad apie tai, kaip ketina sutaupyti 325 mln. eurų, šalis paskelbs "artimiausiomis dienomis".

Graikijos žiniasklaida skelbia, kad dalis šios sumos bus surinkta 10 proc. sumažinus vyriausybės darbuotojų atlyginimus, taip pat apkarpius ministerijų biudžetus.

Euro zona nori būti tikra, kad dėl gelbėjimo sandorių Graikijos skolų našta sumažės nuo 160 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) iki 120 proc. BVP 2020-aisiais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją