„Mes dirbame, siekdami išspręsti likusius nesutarimus, ypač nesutarimus fiskaliniais ir finansiniais klausimais“, – sakė A.Tsipras Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikime, kalbėdamas apie daugiausiai problemų keliančius klausimus derybose, kuriose bandoma padėti Atėnams įvykdyti jų finansinius įsipareigojimus.

„Ir dirbame, kad pasiektume susitarimą, kuris užtikrins, kad Graikija atsigautų socialiai susitelkusi ir su perspektyvia valstybės skola“, – pridūrė A.Tsipras.

Tuo metu šaltinis Europos Komisijoje pranešė, kad „pirmininkas Junckeris turėjo svarbų, draugišką ir naudingą dvi valandas trukusį susitikimą su ministru pirmininku Tsipru“.

J.-C.Junckeris paaiškino A.Tsiprui apie „galimą procesą, kuris vis dar leistų laiku surasti bendrai priimtinus sprendimus su trimis institucijomis“, sakė šaltinis, kalbėdamas apie EK, Tarptautinį valiutos fondą ir Europos centrinį banką, kurie bendrai kontroliuoja finansinę pagalbą Graikijai.

J.C.Junckeris ir A.Tsipras „susitarė palaikyti glaudų ryšį artimiausiomis dienomis“, sakė šaltinis.

Susitarta toliau tęsti derybas, bet TVF perspėjo, kad galutinis susitarimas vis dar „gana toli“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)