Apie tai praneša „Dow Jones“.

Europos Sąjungos (ES) ir Tarptautinio valiutos fondo (TVF) pareigūnai šiuo metu Atėnuose svarsto, ar Graikija įvykdžiusi visas sąlygas naujai paramos įmokai gauti. Jos finansinės pagalbos bendroji suma iš viso siekia 240 mlrd. eurų.

„Net jeigu ateinančiu laikotarpiu nauja dalis nebus išmokėta, Graikija tikrai galės įvykdyti savo įsipareigojimus“, – A. Tsipras sakė spaudos konferencijoje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos Paryžiuje.

Graikijos premjeras savo komentaruose pabrėžė, kad derybos tarp Graikijos ir jos kreditorių yra sunkios. Pareigūnas įspėjo: nepervedama suma reikštų, kad kreditoriai bando pakenkti savo susitarimui su Graikijos vyriausybe.

Graikų vyriausybės vadovas kalbėjo kartu su EBPO generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria po to, kai Atėnai pasirašė naują bendradarbiavimo sutartį dėl ekonomikos problemų sprendimo Graikijoje. Susitarimu bus siekiama skatinti darbo vietų kūrimą, mažinti biurokratizmą įmonėms, didinti skaidrumą, stiprinti mokesčių sistemą ir sutrikdyti atsirasti karteliams.

„Mūsų tikslas – padėti spartinti augimą“, – sakė savo ruožtu A. Gurria.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)