2003-iaisiais, kai už 570 mln. eurų įmonę „VMware“ įsigijo korporacija EMC, D. Greene paliko generalinės direktorės pareigas.

Atsisveikinusi su „VMware“ D. Greene džiaugėsi galėdama užsiimti tokio dėmesio nevarginama veikla: ji investavo į perspektyvius startuolius ir teikė patarimus pradedantiesiems verslininkams, daugeliui iš kurių taip pat pavyko pasiekti įspūdingų karjeros aukštumų.

Bet prieš neįtikėtinai sėkmingą darbą Silicio slėnyje, D. Greene teko išmėginti jėgas ir kitose srityse. Ji yra profesionali buriuotoja (vienais metais net tapo nacionaline valčių sporto čempione). Ji konstravo laivus ir naftos bokštus. Kurį laiką net dirbo inžiniere vienoje burlenčių sporto įmonėje.

Pirmiausia reikia galvoti apie veiklą, o ne apie pelną

D. Greene dalijami patarimai atitinka jos požiūrį į gyvenimą. „Tiesiog darau tai, kas man malonu, – prisipažįsta ji. – Užsiimu tik tuo, kas įdomu.“

Visa paslaptis – niekada neprarasti smalsumo: „Imkite pavyzdį iš vaikų – jei būsite tokie smalsūs kaip jie, bet kokia užduotis taps nuotykiu.“

D. Greene pripažįsta, kad jai tikrai pavyko užsitikrinti finansinį stabilumą. (2015-aisiais už beveik 350 mln. eurų „Google“ įsigijo jos įsteigtą startuolį „Bebop Technologies“. Tada jos verslas buvo toks sėkmingas, kad, prieš pereidama dirbti į „Google“, visą gautą daugiau nei 133 mln. eurų sumą ji galėjo skirti labdarai.

Visgi ji puikiai žino, kad gyvenime svarbiausia ne pinigai. „Viena iš laimingiausių mano gyvenimo atkarpų – laikas, praleistas Havajuose ir nakvynės palapinėse,“ – prisipažįsta moteris.

Stulbinanti karjera ir laimingas gyvenimas įmanomi tik tada, kai matai tikslą ir su įkvėpimu jo sieki. O svarbiausia, kad aplinkui būtų žmonės, su kuriais malonu dirbti.

Kruopščiai suplanuoti maži žingsneliai

Pasak D. Greene, yra dar vienas sėkmę lemiantis veiksnys – tai nuoseklus plano vykdymas.
„Jei žinai, ko sieki, turi vadovautis šeštuoju pojūčiu, kad suprastum, ar padarai viską, kad tą siekį įgyvendintum“, – sako verslininkė.

Būtina planuoti: numatyti trumpalaikius tikslus, kurie būtų prasmingi ir neatsižvelgiant į pagrindinį siekį. Trumpalaikės užduotys turi atitikti ilgalaikę strategiją ir svarbiausią viziją. Mažais žingsneliais pavyks priartėti prie užsibrėžto tikslo, be to, bus atlikta ir kitų vertingų darbų.

2 priežastys, dėl kurių galima sustoti pusiaukelėje

D. Greene pripažįsta, kad net kruopščiausias planas gali nepasiteisinti. Įmanoma atsidurti aklavietėje. Tada būtina apsispręsti, ar eiti tolyn, ar sustoti.

Moteris įsitikinusi, kad atsisakyti sumanymo galima dėl dviejų priežasčių. Pirmoji – nuslūgęs susidomėjimas darbu, planu, tikslu arba vizija.

„Jei nebekyla jokių minčių, darbas tampa tiesiog laiko švaistymu“, – sako D. Greene. Vadinasi, metas įkvėpimo ieškoti kitur.

„Kita priežastis, – tęsia verslininkė, – gali būti situacija, kai aukštesnes pareigas užimantis asmuo užkerta kelią bet kokioms iniciatyvoms.“

Jei viršininkas, vadovas ar kitas „svarbus“ asmuo primygtinai reikalauja vykdyti, jūsų manymu, klaidingą strategiją ir nesiduoda įtikinamas, kad reikia pakeisti nuomonę, nuomonę galite pakeisti jūs – paprasčiausiai pasukti kitu keliu.

Tokiu atveju galbūt protinga atsisakyti projekto arba išeiti iš įmonės, kurioje seniau su malonumu dirbote. Tik nepamirškite, kad žengus tokį žingsnį atsiveria kitų nuotykių kupini keliai.
Štai kokia D. Greene sėkmės paslaptis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)