„Rusijos valdžios pareigūnams areštavus „Google Russia“ banko sąskaitą, nebegalime užtikrinti mūsų biuro Rusijoje veikimo, įdarbinti bei mokėti darbuotojams Rusijoje, atsiskaityti tiekėjams ir vykdyti kitus finansinius įsipareigojimus“, – pranešė bendrovė ir pridūrė, kad, nepaisant to, šalyje ir toliau teiks savo nemokamas paslaugas „Search“, „YouTube“, „Gmail“, „Android“ ir „Play“.

„Google“ Rusijoje jau kurį laiką patyrė spaudimą, tačiau jis suintensyvėjo, kai vasario pabaigoje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo karą Ukrainoje. Balandžio pradžioje Rusijos teismas skyrė „Google“ 11 mln. rublių (170 tūkst. eurų) baudą, nes bendrovė ignoravo valstybinių reguliuotojų nurodymus ištrinti „YouTube“ paskelbtą turinį apie Kremliaus karą prieš Ukrainą.

Technologijų milžinė taip pat įsiutino Rusijos valdžios pareigūnus, kai užblokavo šalies žemųjų parlamento rūmų „YouTube“ kanalą ir ištrynė dar daugelio prokremliškos žiniasklaidos priemonių kanalus toje pat platformoje.

Rusijos vadovybė, siekdama kontroliuoti gyventojų gaunamą informaciją, šalyje jau uždraudė „Facebook“, „Instagram“ ir „Twitter“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją