Bendrovė baiminasi, kad jie gali nespėti sugrįžti iki tol, kai įsigalios JAV prezidento Donaldo Trumpo įsakas, ribojantis imigrantų įvažiavimą į JAV.

Oficialūs kompanijos atstovai tokio pranešimo nekomentuoja. Tuo tarpu „The Wall Street Journal“ rašo, kad dėl prezidentinio įsako gali nukentėti mažiausiai 187 „Google“ darbuotojai.

„Mes nerimaujame dėl šio įsako bei kitų pasiūlymų įvesti apribojimus „Google“ darbuotojams ir jų šeimoms poveikio, arba galinčių sukurti kliūčių mums atsivilioti į JAV didelių talentų“, – sakė „Google“ vadovas Sundaras Pichai.

Remiantis D. Trumpo įsaku, visa JAV pabėgėlių perkėlimo programa stabdoma mažiausiai 120 dienų, kol bus nustatytos naujos griežtos patikrinimo taisyklės.

Konkrečiai pabėgėliams iš Sirijos bus draudžiama patekti į JAV neribotą laiką, kol prezidentas pats paskelbs, kad jie nebekelia pavojaus.

Septynių musulmoniškų šalių (Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno) piliečiams 30 dienų nebus išduodamos vizos – nesvarbu, ar jie norėtų emigruoti į Ameriką, ar tik joje apsilankyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją