Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis džiaugėsi naujuoju duomenų centru ir tikino, kad jis padės užtikrinti „geresnį privačių ir viešųjų subjektų paslaugų teikimą“ bei sustiprinti saugumą, nes duomenys bus saugomi pačioje Lenkijoje.

„Tikimės, kad naujasis „Google Cloud“ regionas padės atsigauti nuo pandemijos ir prisidės prie kylančios Lenkijos ir kaimyninių šalių skaitmeninės ekonomikos“, – pranešime teigė „Google Cloud“ Lenkijos padalinio vadovė Magdalena Dziewguc.

JAV ambasados reikalų patikėtinis Bixas Aliu tvirtino, kad JAV bendrovės Lenkijoje yra investavusios apie 60 mlrd. dolerių, o „Google“, plėsdama debesų kompiuterijos paslaugas, prie šio skaičiaus prideda beveik 2 mlrd. dolerių“.

Lenkijos ekonomika pernai dėl koronaviruso pandemijos pirmą kartą nuo SSRS žlugimo patyrė recesiją, tačiau šiemet šaliai prognozuojamas atsigavimas.

Praeitais metais kita JAV technologijų milžinė „Microsoft“ paskelbė investuosianti 1 mlrd. dolerių į naujo regioninio debesų kompiuterijos duomenų centro įrengimą Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)