J. M. Barroso ėjo EK pirmininko pareigas nuo 2004 iki 2014 metų, be to, 2002-2004 m., užėmė Portugalijos premjero postą.

„Manoma, kad „Goldamn Sachs“ ir kiti JAV investiciniai bankai yra ypač pažeidžiami „Brexit“, nes jie siūlo paslaugas visoje ES, tuo tarpu didelė personalo ir kreditorių operacijų dalis sutelkta Jungtinėje Karalystėje. Anksčiau bankai ne kartą yra įspėję, kad jiems gali tekti dalį darbuotojų ir padalinių perkelti į kitas Bendrijos šalis.

„Goldman Sachs International“ būstinė, į kurią dirbti pereina J. M. Barroso, yra įsikūrusi Londone, o už Jungtinės Karalystės ribų dirba kiek mažiau nei 1000 iš maždaug 6000 padalinio darbuotojų.

Ž. M. Barozas pagelbėjo euro zonai išgyventi 2009-2013 m. skolų krizę, įsteigdamas finansinio gelbėjimo fondą, sugriežtindamas biudžeto bei finansinio reguliavimo taisykles.

Naujame poste J.M. Barosso padės bendrovei konsultuoti klientus, „kaip įveikti sunkią ir neapibrėžtą ekonominę bei rinkos situaciją“, pareiškė „Goldman Sachs International“ vadovai Michael'as Sherwoodas ir Richardas Gnodde'as.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)