„O ką su ja daryti ? Ką siūlote ? Ištisai tik nuostoliai. Kita Vyriausybė nuspręs, ką reikia daryti", - žurnalistams po posėdžio sakė laikinai premjero pareigas einantis Gediminas Kirkilas, paklaustas, kodėl buvo priimtas toks sprendimas.

Jis sakė nemanantis, kad šovinių gamykla bus privatizuota, nėra ir norinčiųjų ją nusipirkti.

Galimybė privatizuoti šią gamyklą Vyriausybėje ir Seime buvo svarstyta keliskart, tačiau galutinis sprendimas nebuvo priimtas.

G. Kirkilo teigimu, šiuo metu gamykla yra dotuojama iš krašto apsaugai skirto biudžeto, be to, joje gaminami šoviniai yra „labai siauro" asortimento ir Lietuvoje nepanaudojami. Laikinasis premjeras sako, kad tiesioginių dotacijų gamyklai nebuvo skiriama, tiesiog kariuomenė ir kitos žinybos pirkdavo šovinius ir juos laikydavo sandėliuose.

„Šie šaudmenys mūsų kariuomenei šiuo metu netinka, nes mūsų kariuomenės perginklavimas greičiau vystosi nei ten gamyba. Kokia strateginė reikšmė, jeigu jie nei mūsų kariams, nei Vidaus reikalų ministerijai negamina", - kalbėjo G. Kirkilas.

Giraitės ginkluotės gamykla įkurta 2000 metais. Skaičiuojama, kad kasmet gamykla patiria kelis milijonus litų nuostolių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją