Darbo vietos bus naikinamos tiek atleidimų, tiek ir savanoriško išėjimo iš darbo pagrindu. Kovą „General Electric“ jau atleido 2 600 darbuotojų.

Bendrovė iš viso tikisi sumažinti aviacijos padalinio darbuotojų skaičių maždaug 25 proc.

Apie darbuotojų atleidimus anksčiau skelbė ir kitos aviacijos sektoriaus bendrovės. „Boeing“ civilinių orlaivių gamybos padalinys atleis apie 16 tūkst. darbuotojų. „Airbus“ taip pat nusprendė mažinti gamybos apimtis.

„General Electric“ tiesiogiai paveikė šie „Airbus“ ir „Boeing“ sprendimai, nes įmonė jų lėktuvams gamina variklius.

Antrąjį metų ketvirtį, palyginti su vasariu, visame pasaulyje lėktuvų keleivių skaičius ir krovinių kiekis sumažės 80 proc., pranešime darbuotojams teigė „General Electric“.

„Kad apsaugotume savo verslą, ėmėmės sudėtingų išlaidų mažinimo veiksmų. Deja, bet jų reikia dar daugiau dėl komercinės rinkos realijų“, – pranešime tikino „General Electric“ generalinis direktorius Davidas Joyce'as.

Be darbuotojų atleidimo, „General Electric“ taip pat 3 mėnesiams paskelbė prastovas pusei lėktuvų priežiūros ir remonto darbuotojų bei sustabdė naujų darbuotojų priėmimą ir priedų išmokėjimą.

Civilinių lainerių variklius gaminančios „General Electric“ pajamos pirmąjį metų ketvirtį krito 8 proc. iki 20,52 mlrd. dolerių. Aviacijos padalinio pajamos smuko dar labiau – 13 proc. iki 6,9 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)