„Mama gyvena provincijoje. Nedažnai ją aplankau, bet prieš Motinos dieną – gražiausią šventę, kokia tik gali būti, būtinai važiuosiu su visa šeima“, – stoties turgavietėje rinkdamasis gėles kalbėjo pedagogas Rimas Blaudžiūnas. Vyras mamai išrinko gražių rausvų azalijų vazoną, už kurį sumokėjo 18 litų.

Sutuoktiniai Jolanta ir Giedrius Kaune gyvenančių savo mamų atvyko pasveikinti iš Vilniaus. „Visos gėlės gražios, bet norime padovanoti tokių, kurios ilgiau jas džiugintų“, – sakė jauni vilniečiai. Jiems labiausiai patiko svyrančiosios pelargonijos ir surfinijos, kurių pasiūla turguje šiemet didelė. Jolantai ir Giedriui gėles išsirinkti padėjusi prekeivė Janina džiaugėsi, kad prieš Motinos dieną svyrančių gėlių vazonus žmonės ypač perka.

Skintas gėles parduodanti Regina tikino, kad prieš Motinos dieną kainų nepakėlė. Ji pastebėjo, kad rožes, gvazdikus, gerberas, tulpes, narcizus žmonės labiau pradėjo pirkti prieš kelias dienas. Matyt, tie, kurie šventėms rengėsi kur nors važiuoti, mamas sveikino iš anksto.

Motinos diena sutampa su mamos jubiliejumi. Norime jai įteikti mėgstamų lelijų“, – šypsojosi verslininkas Rimas, ką tik sumokėjęs po 18 litų už kiekvieną didžiulės rausvažiedžių lelijų puokštės šaką.

Gėlių salone „Magonija“ Vilijampolėje šeštokės Deimantė ir Milena tik dairėsi. Po gražią puokštę, kurioms pinigų davė tėčiai, mergaitės mamoms žadėjo pirkti sekmadienį. Bibliotekininkė Ingrida „Magonijoje“ ieškojo orchidėjų. Ji rengėsi vykti sveikinti Zarasuose gyvenančios mamos.

„Magonijos“ floristė Birutė Vainauskienė rodė dvi puošnias puokštes, kurias kaunietėms mamoms užsakė įteikti Londone gyvenantys Raimonda ir Mindaugas. Užsakymų pasveikinti mamas salono darbuotojai šiemet gavo kaip niekada daug: ne tik iš užsienio, bet ir iš įvairių Lietuvos miestų. „Nauja mada – mamoms įteikti ne tik gėlių puokštę, bet ir vaisių krepšį, puoštą gėlėmis“, – pasakojo floristė Vilma Kaminskienė, ką tik į krepšelį šalia vynuogių kekės įtupdžiusi ananasą.