Pasak jos, nors įrengti pačiam centrui prireiktų ilgo laiko, vien žinia, kad Lietuvoje atsiras verslo ir mokslo turizmo centras, būtų naudinga atvykstamojo turizmo sektoriui.

„Iš šios valdžios mes nelabai tikimės, kad bus pokytis. Bet tikimės, kad atėjusi nauja valdžia priims sprendimus reikalingus, kad visgi sporto rūmai bus paversti konferencijų centru, kas leistų pritraukti tiek mokslo, tiek verslo konferencijas “, – susitikimo su žiniasklaida metu teigė Ž. Gavelienė.

„Jeigu įgyvendintų konferencijų centras, kas aišku yra ne vienerių metų, bet penkių ar daugiau projektas. Bet vien jau pažadas leistų pasistūmėti atvykstamajam turizmui“, – pridūrė ji.

Pasak Lietuvos turizmo rūmų prezidentės, šiuo metu vienintelis objektas, kuriame gali būti organizuojamos konferencijos, kuriose dalyvauja daugiau kaip 250 žmonių – „Radisson Blue Lietuva“ viešbutis, turintis reikalingas patalpas. Tuo metu, pasak jos aplinkui sporto rūmus jau egzistuoja reikalinga infrastruktūra tiek apgyvendinti tokio dydžio konferencijas, tiek pasiūlyti jose dalyvaujantiems pramogas.

„Labai sunku į Lietuvą pritraukti konferencijas. Jeigu tu turi konferenciją, kuriai reikia daugiau kaip 250 žmonių pakviesti ir apgyvendinti, mes realiai turime tik vieną objektą ir tai yra „Radisson Blue“. Jeigu jis užimtas, viskas, konferencijų daugiau nebėra kur gali būti“, – komentavo ji.

„Specifiškai ta vieta, nes aplinkui apsistatyta viešbučių. Buvo investuota 130 mln. eurų į infrastruktūra aplinkui. Pažiūrėkime, pasistatė „Courtyard“ ir „Ibis“ viešbučiai, kitoje upės pusėje turime senamiestį. Realiai geresnės lokacijos, nei sporto rūmai, mes nematome. Ir tikrai gerbiame žydų paveldą, bet manau, kad tokie griuvėsiai kaip dabar yra, tikrai galėtų būti pakeisti verslo ir mokslo turizmo centru ir tai tikrai būtų geresnis sprendimas“, – aiškino ji.

Galiausiai Ž. Gavelienė paminėjo, kad nors sprendimas paversti sporto rūmus žydų atminties vieta yra motyvuojamas teiginiu, jog šios tautos bendruomenė to reikalauja, su tokiais reikalavimais ji nėra susidūrusi. Anot jos, toks sprendimas paremtas politinės valios trūkumu.

„Visada yra sakoma, kad žydų bendruomenė nesutiktų. Bet niekada nesusidūrėme, kad čia būtų iš kokių nors žydų grupių nepritarimai. Panašiau, kad nėra politinės valios“, – sakė Ž. Gavelienė.

ELTA primena, kad planai 1971 m. atidarytuose ir po 2010 m. nebenaudojamuose Koncertų ir sporto rūmuose įrengti konferencijų centrą buvo ruošiami pastatą 2015 m. perėmus Turto bankui. 2016 m. buvo paskelbti pertvarkymo darbai, bet 2017 m. jie buvo nutraukti dėl neskaidriai vykusio rangovo konkurso.

Taip pat rekonstrukcijos projektas nuo 2017 m. susidūrė su kai kurių žydų bendruomenės atstovų pasipriešinimų, kadangi kompleksas yra nuo XVI amžiaus veikusių žydų kapinių teritorijoje.

Rekonstrukcijos pradžia buvo vis atidedama, kol Vyriausybė 2021 metų rugpjūtį atsisakė planų Vilniaus sporto rūmus paversti kongresų centru

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją