Šią žinią jis patvirtino LRT radijo laidoje, kurioje kartu su Alisa Miniotaite pristatė naują knygą „Organizacijų ligos ir jų gydymas“.

„Pasikeičiau pavardę praėjusių metų pabaigoje. Apsisprendžiau todėl, kad dabar nebesu toks aktyvus ir viešas žmogaus, kaip kadaise buvau. Tinkamas metas pagalvoti apie savo tapatybę. Ignas Dilys – paprastesnė ir patogesnė pavardė, ypatingai užsienyje. Be varnelių. Visai sklandžiai pavyko, sakyčiau. Jei kas senąja pavarde kreipiasi, mielai atsiliepiu“, – paaiškino I. Dilys.

Verslininkas pasiėmė savo mamos (Dalia Dilytė-Staškevičienė) mergautinę pavardę.

2020 metų vasarį apie tai, kad pasikeitė pavardę pranešė ir pagrindinis „Vilniaus prekybos“ akcininkas ir vienintelis Lietuvos milijardierius Nerijus Numavičius. Jis oficialiai tapo Nerijus Numa. Kaip tuomet paaiškinta, tai lėmė sunkumai gyvenant užsienyje, lankantis įvairiose įstaigose bei keliaujant.

2023 metų kovą skelbta, kad po sandorio, kuomet „Bertona Holdings Limited“ iš Vlado Numavičiaus įsigijo visus su „Vilniaus prekyba“ susijusių įmonių akcijų paketus, o V. Numavičius perėmė akcijų paketus savose įmonėse, galutiniai visų su „Vilniaus prekyba“ susijusių įmonių naudos gavėjai yra Nerijus Numa ir Ignas Staškevičius (Dilys).

Tuomet BNS skelbė, kad iki sandorio Numa kontroliavo 87 proc. „Vilniaus prekybos“ akcijų. Mažmeninės prekybos grupė „Vilniaus prekyba“ buvo įkurta 1992 m. Skirtingu metu ji turėjo skirtingą kiekį akcininkų – daugiausia dešimt, kurie buvo vadinami VP dešimtuku. Tai buvo Nerijus Numa, Julius Numavičius, Vladas Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius ir Darius Nedzinskas.

Grupei priklauso tokie tinklai kaip „Maxima“, „Eurovaistinė“, „Ermitažas“. Vilniaus prekyba“ per kitas antrines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje. „Maximos grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto prekių parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)