Bendrovė įsigijo Lietuvoje veikiančią tos pačios srities įmonę „HIPER Consultancy“ ir taip atidarė pirmąjį savo padalinį užsienyje. Agentūra savo klientams kuria programinę įrangą ir skaitmeninius produktus bei padeda juos tobulinti. Per artimiausius kelerius metus bendrovė ketina pakviesti į Lietuvos padalinį dar apie 20 patyrusių programinės įrangos kūrėjų, duomenų mokslininkų bei kokybės užtikrinimo inžinierių ir taip padidinti tarptautinę bendrovės komandą iki 100 žmonių.

Pagrindinį dėmesį „Blis Digital“ skiria minimalaus veikiančio produkto (angl. minimum viable product, MVP) startuoliams, bendrovė taip pat dalyvauja jų vystymosi procese – taigi, dauguma bendrovės produktų kuriami „nuo nulio“, o tai leidžia eksperimentuoti su naujausiomis technologijomis. Ši praktika padėjo „Blis Digital“ tapti viena iš low-code technologijų lyderių.

Dar 2006 m. įkurta „Blis Digital“ aptarnauja finansų, teisės, sveikatos priežiūros ir saugumo srities klientus. Įsigijus „HIPER Consultancy“, bendrovės klientų ratą papildys ir pasaulyje garsi buhalterinės apskaitos programą smulkiems ir vidutiniams verslams kurianti bendrovė „Exact“. Anot „Blis Digital“ atstovų, per artimiausius dvejus metus tikimasi paaugti dvigubai bei tęsti tarptautinę plėtrą.

„Lietuvoje sukuriamos technologijos mums paliko didelį įspūdį, todėl ir nusprendėme plėtrą vykdyti būtent šioje šalyje. Čia vyrauja greitas gyvenimo tempas, o žmonės pasižymi technologiniu mąstymu. Tas ypač matyti kasdieniame gyvenime – lietuviai aktyviai naudojasi automobilių nuomos paslaugomis, neobankais, po miestą nuolat zuja elektriniais paspirtukais. Toks požiūris ryškus ir žmonių profesiniame gyvenime ir visiškai atitinka mūsų kaip kompanijos vertybes“, – sako Richard Schot, vienas iš „Blis Digital“ įkūrėjų bei ilgametis vadovas.

Bendrovės atstovų teigimu, sprendimui pradėti veiklą Lietuvoje įtakos turėjo ir moderniam verslui palanki ekosistema. Lietuva laikoma trečiuoju didžiausiu finansinių technologijų centru Europoje, o šalies startuolių santykinis skaičius – vienas didžiausių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją