Šio patikrinimo metu pareigūnams įkliuvo trys asmenys, kurie neteisėtai, kaip įtariama, pardavinėjo padirbtas prekes, pažymėtas žinomų gamintojų prekių ženklais, praneša VTM.

Pasak pareigūnų, atvykus į prekybos vietą atlikti patikrinimo, žinia tarp prekybininkų apie tai pasklinda žaibiškai, ir nelegaliai prekiaujantys falsifikuotas prekes ima slėpti. Tačiau vis tiek tokie reidai duoda rezultatų.

Šįkart, siekiant nustatyti pažeidimus, buvo atlikti trys kontroliniai pirkimai, kurių metu nupirkta „Cartier“ ir „Nina Ricci“ tualetinio vandens, vaikiški mechaniniai laikrodžiai „Barbie“ ir „Hello Kitty“. Patikrinimo metu prekyviečių savininkai pareigūnams nepateikė dokumentų, patvirtinančių teisėtą realizuojamų prekių įsigijimą.
Sulaikyta įvairių falsifikuotų prekių už maždaug 250 tūkst. Lt, pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimas .

Už intelektinės nuosavybės teisių pažeidimus mūsų šalyje numatyta tiek baudžiamoji, tiek ir administracinė atsakomybė. Taikant baudžiamąją atsakomybę, gali būti numatoma griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki dviejų metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)