Sekmadienį popiet Gariūnų gatvė vis dar buvo uždaryta. Policijos departamentas gyventojus ragino nevykti Gariūnų turgavietės link, rinktis alternatyvų važiavimo maršrutą aplinkkeliu Savanorių pr.

„Gariūnų“ automobilių turgų valdančios bendrovės „Geruda“ generalinis direktorius Darius Jagminas Eltai sakė, kad gaisras tikrai turėjo įtakos prekybai.

„Kas be ko, turėjo. Visas dalykas su dūmais ir t. t. – nieko gero neduoda. Ten ir vaizdas ir kvapas, visa smarvė žmones gąsdina“, – sakė jis.

D. Jagminas paaiškino, kad dėl uždarytos pagrindinės privažiuojamosios gatvės dauguma pirkėjų negali patekti į turgaus teritoriją.

„Kažkoks judesėlis ten buvo, bet koks gali būti turgus ir prekiavimas, kai pagrindinės privažiuojamosios gatvės uždarytos“, – sakė jis.

„Gariūnuose“ taip pat veikia vidaus bei lauko prekyba maisto produktais, drabužiais ir t. t. Kaip nurodoma turgaus tinklapyje, jo darbas šeštadienį – nuo 4.30 iki 16 val., sekmadienį – nuo 5.30 iki 16 val.

„Gariūnų“ saugos vadovas Kazys Subatavičius Eltai irgi sakė, kad gaisras paveikė turgaus darbą.

„Aišku turėjo (įtakos – ELTA). Be abejo, sumažėjo lankytojų, juk negalima iki turgavietės privažiuoti“, – sakė jis.

Pašnekovas dar pridūrė, kad didžioji dalis pardavėjų sekmadienį nusprendė nedirbti.

Gaisras „Ecoservice“ atliekų rūšiavimo centre prasidėjo šeštadienį apie 10 val. Šeštadienį vakare ugniagesiai pranešė, kad jis suvaldytas, tačiau gaisro likvidavimo darbai tebesitęsė ir sekmadienį.

„Ecoservice“ gamybos padalinio vadovas Mindaugas Šeštokas anksčiau teigė, kad jų teritorijoje užsidegė nepavojingos atliekos, taip pat informavo, kad darbuotojai per įvykį nenukentėjo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją