G.Oniščenkos teigimu, Lietuvos pieno produktų importas buvo sustabdytas, tik sukaupus kritinį kiekį įrodymų. Kalbėdamas apie įrodymus, jis teigė, kad, be kita ko, lietuviškose plėšomose sūrio lazdelėse buvo rasta žarnyno bakterijų.

Anksčiau "Rospotrebnadzor" skelbė, kad pretenzijų turi "Žemaitijos pieno" įmonės "Šilutės Rambynas" gaminamoms sūrio lazdelėms.

"Kol kas dar nežengtas net elementarus žingsnis į priekį. Sėskime ir išsiaiškinkime. Girdime kažkokius psichopatijos lygio pareiškimus, kažkas praktikuojasi literatūros mene, reikšdami patosinius pareiškimus. Be to, tai daro tie žmonės, kurie, mano nuomone, turėtų kontroliuoti kokybę. Todėl ši isterija, bejėgiškumas, kurį demonstruoja tiek politinės, tiek vykdomosios šios jaunos valstybės valdžios institucijos, mus nuteikia tam, kad mes sakome: prisimindami patirtį mūsų buvusių tėvynainių, tarp jų ir lietuvių, geriau sėskime su perdirbėjais ir išsiaiškinkime", - interviu Rusijos televizijos kanalui "Rossija 24" pirmadienį sakė G.Oniščenka.

Jis pareiškė norą, kad pokalbiai vyktų be tarpininkų. O kiti, anot G.Oniščenkos, tegu toliau grasina Pasaulio prekybos organizacija.

Įvertindamas Lietuvos pieno produkcijos svorį Rusijos rinkoje, jis Lietuvos pieno gamintojų užimamą rinkos dalį palygino su statistine paklaida, kuri sudaro apie 1 procentą.

"Mums tinka visoks bendravimo formatas. Galime iš karto bendrauti dalykiškai ir tai gali suteikti mums galimybę suprasti, kas vyksta ir susitarti dėl tų papildomų sąlygų, kurios mus tenkintų. Arba galime elgtis formaliai. PPO, PPO teismai. Mes esame pasirengę ir tam, bet tai truktų keletą metų", - tvirtino G.Oniščenka.

Kartu jis teigė norintis nuraminti Rusijos vartotojus, kadangi lietuviškų pieno produktų rinkoje yra nedaug.

"Tai statistinės paklaidos lygio kiekis - apie 1 procentas pieno, kuris suvartojamas Rusijoje. Jeigu jiems Rusija yra svarbi rinka, tegu ją brangina", - sakė "Rospatrebnadzor" vadovas.

G.Oniščenka žada, kad Rusijos inspektoriai tikrins kiekvieną lietuviškų pieno produktų, kurie jau yra Rusijos parduotuvių lentynose, partiją.

Rusijos muitinės departamentas pirmadienį gavo G.Oniščenkos nurodymą pristabdyti Lietuvos pieno perdirbėjų gaminių importą ir ėmė nebepraleisti šią produkciją gabenančių vilkikų.

Motyvuodama susilpnėjusia pieno produktų kokybės priežiūra Lietuvoje, "Rospotrebnadzor" tarnyba oficialiai įvardino tris Lietuvos pieno perdirbėjus - "Pieno žvaigždes", "Rokiškio sūrį" ir "Žemaitijos pieną".

"Rospotrebnadzor" pranešime nurodoma, kad "Pieno žvaigždžių" gamybos varškė "Svalia" ir "Žemaitijos pieno" grupės įmonės "Šilutės Rambynas" sūrio lazdelės neatitinka sanitarinių ir epidemiologinių reikalavimų. "Svalios" jogurte, ant Rusijos tarnybos, pritrūko bifido bakterijų ir jogurto kultūrų.

Be to, kai kuriuose "Svalios" ženklo produkcijos gaminiuose "Rospotrebnadzor" neva aptiko ftalatų, "Rokiškio sūrio" jogurto su miško uogomis riebumas taip pat neatitinka reikalavimų.

„Pieno žvaigždžių" gaminama pieniška avižinė košė neatitiko skonio ir kvapo testo reikalavimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (910)