Penkta didžiausia šilumos gamintoja „Fortum“ kovo 12 dieną pranešė pasirašiusi sutartį dėl centralizuoto šilumos tiekimo verslo Baltijos šalyse pardavimo „Partners Group“ įmonei. Bendra sandorio vertė, be įsiskolinimų ir grynųjų pinigų, siekia 800 mln. eurų.

Orion Securities“ Įmonių finansų skyriaus analitikas Simonas Žirgulis vz.lt sakė, jog šiuo sandoriu „Fortum“ siekė toliau optimizuoti ir išgryninti savo investicinį portfelį po dalies šilumos tiekimo verslų Suomijoje pardavimo pernai.

Apie tai, kad „Fortum“ ieško pirkėjo kai kuriems savo verslams Suomijoje ir Estijoje, skelbta dar 2019 metais.

„Nesulaukus patrauklių pasiūlymų iš potencialių pirkėjų, buvo pasirinkta Baltijos šalių turtą pardavinėti atskirai nuo lenkiškos dalies“, – teigė S. Žirgulis.

Lenkijoje „Fortum“ pirkėjo dar nerado, tačiau neoficialiai realiausiais kandidatais įvardijamos energetikos bendrovės PGE ir PGNiG.

Su sandoriu susipažinusių vz.lt šaltinių teigimu, „Fortum“ už šilumos tiekimo verslą Baltijos šalyse gavo tiek, kiek ir norėjo. Santykinai vertingiausi portfelyje – verslai Latvijoje ir Estijoje, kur ji valdo Pernu ir Tartu biokuro kogeneracines jėgaines ir abiejų miestų šilumos tinklus. Latvijoje, Jelgavoje, bendrovė taip pat valdo šilumos tinklus.

Daugpilyje, kaip ir Klaipėdoje, bendrovė gamina elektrą ir šilumą. Bendrovė taip pat turi 49 proc. Kauno kogeneracinės atliekų deginimo jėgainės akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)