„Importo muitai metalams atėmė iš mūsų apie milijardą dolerių pelno, - interviu „Bloomberg Television“ sakė J. Hackettas. - Jei taip tęsis toliau, žala bus dar didesnė?„

D. Trumpas birželį įvedė aukštus tarifus plienui ir aliuminiui ir apmokestino tarifais 250 mlrd. dolerių vertės Kinijos produkciją, tuo paskatinęs JAV prekybos partneres imtis atsakomųjų priemonių.

Liepos mėnesio pelno ataskaitoje „Ford“ pranešė antrą ketvirtį praradusi 500 mln. dolerių Kinijoje, iš dalies dėl tarifų.

Automobilių gamintoja „General Motors“ taip pat perspėjo, kad šiuo metu vykstantys prekybos karai šįmet gali kainuoti jai milijardą dolerių, daugiausia dėl padidėjusių gamybos sąnaudų.

„Ford“ neseniai atsisakė planų importuoti kompaktinės klasės modelį „Focus“ iš Kinijos gamyklų į Jungtines Valstijas dėl įvestų tarifų.

Josephas Hinrichsas, „Ford“ pasaulio operacijų viceprezidentas, šią savaitę paskelbė, kad bendrovė spartina planus gaminti dalį modelių Kinijoje, nes sustiprėjus prekybinei įtampai galimybė eksportuoti tampa mažiau patraukli.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)