A.Grigaitytė pastaraisiais metais dirbo Lietuvos banke ties mokėjimų rinkos infrastruktūra - su mažmeninių mokėjimų sistema CENTROlink, kai Centrinio banko valdoma mokėjimų sistema buvo atverta „Fintech“ įmonėms taip sukuriant lygias galimybes konkuruoti su bankais.

„Šiandien galiu drąsiai pasakyti, kad asociacija yra atlikusi daugybę puikaus darbo viso „Fintech“ sektoriaus augimo Lietuvoje labui. Tačiau tiek pat daug svarbaus darbo laukia ir ateityje. Nesunku pastebėti, kad Lietuvoje per kelerius metus atsirado daug naujų „Fintech“ įmonių ir apie jas kalbama vis daugiau, kadangi kuriamos gerai apmokamos darbo vietos, ugdomi aukšto lygio specialistai, prisidedama prie bendro ekonomikos augimo. „Fintech HUB LT“ ir toliau aktyviai prisidės prie to, kad Lietuva išlaikytų „Fintech“ lyderystę ne tik Baltijos regione, bet ir visoje Europos Sąjungoje“, – teigia A.Grigaitytė.

Į „Fintech HUB LT“ valdybą taip pat išrinkti „Seven Seas Finance“ valdybos narys
Titas Budrys, „ECOVIS ProventusLaw“ partnerė ir advokatė Inga Karulaitytė-Kvainauskienė, „Nikulipe“ komercijos vadovė Erika Maslauskaitė, „Fin-Ally!“ įkūrėjas ir vadovas Alexandre Pinot, „Fronteria Financial Advisory Services“ įkūrėjas ir vadovas Saulius Racevičius, „NEO Finance“ vadovas Paulius Tarbūnas. Paskutinis, aštuntasis, valdybos narys bus išrinktas atskiru balsavimu, kadangi du kandidatai per rinkimus surinko vienodą balsų skaičių.

Valdyba naujai dvejų metų kadencijai taip pat perrinko ir asociacijos vadovę Vaivą Amulę.

„Fintech HUB LT“ šiuo metu vienija 60 „Fintech“ sektoriaus dalyvių Lietuvoje. Asociacija nuolat bendrauja su reguliatoriais tokiais kaip Lietuvos banko ar Vyriausybės atstovai bei kitomis atsakingomis institucijomis. Siekia padėti sudaryti palankias sąlygas „fintech“ įmonių veiklai ir prisidėti prie to, kad Lietuva taptų šios srities įmonių traukos centru ne tik Baltijos regione, bet ir visoje Europos Sąjungoje.

Jungtinės Karalystės žurnalo „Wealth & Finance“ paskelbtame 2021 m. „Fintech Awards“ apdovanojimų sąraše „Fintech Hub LT“ buvo pripažinta kaip progresyviausia „Fintech“ sektoriaus asociacija Baltijos šalyse.

2021-aisiais „Fintech HUB LT“ asociacijos narių pajamos, lyginant su 2020-aisiais augo daugiau nei dvigubai ir viršijo 167 mln. eurų. Mokėjimo operacijų suma taip pat dvigubėjo ir siekė 46 mlrd. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją