Kaip rašoma pranešime spaudai, Lietuvos bankas informavo „Mokilizingą“, kuris anksčiau vadinosi „Snoro Lizingu", kad prašymą priėmė ir pradeda vertinti gautus dokumentus. Vertinimą numatyta baigti iki liepos 11 d.

Atkreipiamas dėmesys, kad pradedamas dokumentų vertinimas neužkerta kelio kitiems galimiems investuotojams kreiptis į Lietuvos banką dėl „Finastos“ akcijų paketo įsigijimo.

„Mokilizingo“ generalinis direktorius Jurgis Rubaževičius teigia, kad „Finastos“ įsigijimas taptų reikšmingu plėtros žingsniu.

„Sėkmingai įvykus sandoriui, ateityje būtų svarstoma orientuotis į verslų integraciją, kuri įgalintų įmonių sinergiją. Tiek „Mokilizingas“, tiek „Finasta“ klientų lauktų naujos galimybės bei palankesnės paslaugų įsigijimo sąlygos“, – pranešime spaudai cituojamas J. Rubaževičius.

Jis atkreipia dėmesį, jog „Mokilizingas“ veiklos krypties nekeičia – bendrovė ir toliau ketina koncentruotis į išperkamosios nuomos ir vartojimo kreditų paslaugas.

Įmonė prognozuoja, kad sandoris galėtų būti užbaigtas rudenį, sandorio sąlygos šiuo metu derinamos. „Finasta“ savo klientams bei partneriams ir toliau teiks paslaugas bei vykdys visus savo įsipareigojimus.

„Mokilizingas“ priklauso kontroliuojančiai Estijos banko LHV grupei bei investicinei bendrovei „RAZFin“, kurią kontroliuoja Rakauskų šeima bei „Žabolis ir partneriai”.

„Šis sandoris suteiks galimybę stiprinti pozicijas rinkoje. „Finasta“ turi sukaupusi didžiulę investicijų valdymo patirtį, patrauklią klientų bazę, tad bendrovių sinergija suteiks galimybę vystyti verslą bei pagerinti finansinių paslaugų prieinamumą“, – pranešime teigia LHV grupės valdybos pirmininkas Rainas Lõhmusas.

DELFI primena, kad praėjusią vasarą išperkamosios nuomos ir vartojimo kreditų bendrovę „Snoro lizingas“ įsigijo tie patys investuotojai - Estijos bankas LHV ir jo partnerė investicinė bendrovė „RAZFin“. Vėliau jie pakeitė jo pavadinimą į „Mokilizingą“. 

Tiek „Finasta", tiek „Snoro lizingas" priklausė bankrutavusiam „Snoro" bankui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)