Tai ketvirtadienį pareiškė šios šalies centrinio banko (Federalinio rezervų banko, FED) vadovas Jerome'as Powellas.

Papildomi ženklai, liudijantys „atkakliai besitęsiantį didesnį nei įprastai augimą“ ar darbo rinkos stiprumą gali „lemti tolesnį pinigų politikos griežtinimą“, vienoje konferencijoje Niujorke pažymėjo J. Powellas.

FED neseniai sulėtino savo agresyvią pinigų politikos griežtinimo kampaniją, kurios metu bazinės palūkanos pasiekė 22 metų aukštumas. Bankas siekia tikslo sutramdyti infliaciją neįstumiant JAV ekonomikos į recesiją.

Bendroji infliacija JAV nuo praėjusių metų birželio, kai buvo pasiektas pikas, jau yra sumažėjusi daugiau kaip perpus. Nepaisant to, ji vis dar viršija ilgalaikį 2 proc. tikslą.

„Infliacija vis dar yra pernelyg aukšta, o keli „gerų duomenų“ mėnesiai tėra dalis to, ko prireiks, kad būtų galima sukurti pasitikėjimą, jog infliacija tvariai juda mūsų tikslo link“, – kalbėjo J. Powellas.

„Kol kas dar negalime žinoti, kiek laiko bus stebimi šie žemesni įverčiai, ir to, kur infliacija nusistovės ateinančiais ketvirčiais“, – tęsė J. Powellas ir pridūrė, kad FED veiks „laikydamasis atsargumo“.

Įmonės „CME Group“ duomenimis, prekybininkai šiuo metu regi daugiau kaip 95 proc. tikimybę, kad FED po kito savo susitikimo lapkričio 1 dieną paskelbs, jog nekeis palūkanų normų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją