Europos Sąjungos konkurencijos komisaras Joaquinas Almunia teigia, jog bendrovė „Servier“ pripažinta kalta 2005-2007 metais Europos Sąjungos šalyse trukdžiusi pigesnių generinių vaistų gamybai ir taip nuo konkurencijos saugojusi populiariausią vaistą kraujospūdžiui mažinti „Perindopril“.

Kiekvienais metais bendrovė šių vaistų parduodavo už daugiau 1 mlrd. eurų (3,45 mlrd. Lt). Pasibaigus vaisto veikliosios medžiagos patento galiojimo laikui, „Servier“ išsigando neteksianti pajamų, tad pradėjo blokuoti pigesnių to paties tipo vaisto gamybą. Pažymima, jog prancūzai tarėsi su kitomis farmacijos bendrovėmis, kad šios negamintų pigesnių vaistų.

„Servier“ gresia 330 mln. eurų bauda, o bendrovėms, su kuriomis prancūzai tarėsi, gresia mažesnės baudos. „Niche/Unichem“, „Matrix Teva“, „Krka“ bei „Lupin“ turės sumokėti baudą, kurios bendra suma siekia 97 mln. eurų (334 mln. Lt).

Vienos generinius vaistus gaminančios bendrovės vidaus dokumentai atskleidė, jog prancūzai „jiems sumokėjo už tai, kad jie negamintų pigesnės alternatyvos „Perindopril“.

„Servier“ atstovė Lucy Vincent Europos Sąjungos sprendimą įvardijo kaip „negerą ženklą“ ir pareiškė, jog bendrovė ketina sprendimą skųsti. „Servier“, gindama savo patentus, elgėsi skaidriai ir teisėtai“, - tvirtina atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)