Prekės iš Krymo su rusišku ženklinimu į ES rinką galės patekti, bet be ukrainietiškų sertifikatų joms nebus taikomos muitinės lengvatos.

Prekių importo draudimas yra tik dalis priemonių, kurių ketina imtis ES, reaguodama į Rusijos politiką Ukrainos atžvilgiu.

„ES nusprendė uždrausti bet kokių prekių, kurioms nepritarė Kijevas, importą iš Krymo. Taip pat neatmetamos tolesnės priemonės prieš neteisėtą okupaciją“, – pirmadienį „Twitter“ parašė Švedijos užsienio reikalų ministras Carlas Bildtas.

„Gyventi draugiškai“

Krymo valdžia mano, kad ES įvestas draudimas nepaveiks regiono ekonomikos.

Rusijos aneksuoto Krymo vadovo pareigas einantis Sergejus Aksionovas, reaguodamas į draudimo įvedimą, paragino ES lyderius „gyventi draugiškai“.

„Jie patys atima iš savęs savo produkcijos realizavimo rinkas, galimybes dalyvauti Krymo respublikos investicijų programoje“, – sakė S.Aksionovas.

Jis taip pat spėjo, kad sprendimas įvesti sankcijas Krymui buvo priimtas veikiant JAV.

„Bausti piliečius už nuomonę apie tai, kokioje šalyje jiems reikia būti, – tai niekur nevedanti pozicija“, – pabrėžė jis.

ES sprendimas įvesti minimą draudimą yra „išimtinai politinis aktas“, kuris nepaveiks regiono ekonomikos, pareiškė S.Aksionovo patarėjas ekonominiais klausimais Rustamas Temirgalijevas.

Manoma, kad šios sankcijos bus pirmasis ES strategijos nepripažinti Krymo aneksijos etapas. Pranešama, kad analogiškos priemonės jau veikia kitų pasaulyje nepripažįstamų teritorijų – Pietų Osetijos, Abchazijos, Padniestrės – atžvilgiu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (310)