Kaip nurodoma pranešime, atsižvelgiant į tai, kad tiksli įtariamojo Š. Stepukonio buvimo vieta šiuo metu nėra žinoma, prokuroras taip pat kreipėsi į teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo. Patenkinus prokuroro prašymą, ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartimi Š. Stepukoniui paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, paskelbta jo paieška.

Didelio atgarsio visuomenėję sulaukęs ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja, jį organizuoja ir kontroliuoja deleguotieji Europos prokuratūros prokurorai dirbantys Lietuvoje, atliekamas dėl įtariamo labai didelės vertės – ne mažiau kaip 27 mln. Eur, privataus kapitalo fondui priklausančio BaltCap AS turto pasisavinimo.

Europos Prokuratūrai šio ikiteisminio tyrimo kontrolė buvo pavesta įtarus, kad galimai nusikalstamais veiksmais galėjo būti padaryta žala ir Europos Sąjungos institucijoms. Ikiteisminį tyrimą atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba.

Penktadienį publikuotame naujienų agentūros BNS interviu investicijų bendrovės „BaltCap“ vadovaujantis partneris Simonas Gustainis teigė, kad buvęs vieno jo fondų „BaltCap Infrastructure Fund“ partneris Šarūnas Stepukonis, įtariamas pralošęs milijonus eurų fondo įmonių lėšų, tai darė klastodamas dokumentus ir meluodamas.

„Matome dokumentų padirbinėjimo eilę atvejų, matome tiesiog melą tiek mums, tiek ir aplinkinėms organizacijoms“, – interviu BNS sakė S. Gustainis.

Jis patvirtino, kad suma gali viršyti 30 mln. eurų. Anot S. Gustainio, kalbama apie kelias apvogtas įmones, kurioms vadovavo Š. Stepukonis.

Primenama, kad dėl vagysčių iš „BaltCap“ infrastruktūros fondo Baltijos šalių pensijų fondai buvo priversti nurašyti milijonus eurų. Privataus kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“ kreipėsi į teismą dėl buvusio partnerio Lietuvoje Š. Stepukonio, lošimų bendrovės „Olympic Casino Group Baltija“ ir jos akcininkės Estijoje „OB Holding 1“, iš kurių bando prisiteisti 16,6 mln. eurų.

„BaltCap“ sutartį su Š. Stepukoniu nutraukė pernai lapkritį ir iškart kreipėsi į teisėsaugą po to, kai nustatė veiklos pažeidimų tvarkant jo vadovaujamo fondo finansus. Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

Europos prokuratūros prokuroras Gedgaudas Norkūnas tikino, kad pagrindinis tyrimo tikslas yra nustatyti galimai padarytą žalą.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Nemunaitis tvirtina, kad Š. Stepukonis šiuo metu savanoriškais pagrindais kariauja Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)