"Manau, kad tai yra prognozė, kuri pasiunčia signalą ir Europos Komisijai, kuri turėtų priimti sprendimus, kada Lietuva kreipsis dėl euro įsivedimo nuo 2015 metų. Tai yra labai svarbu Lietuvai, kad toks signalas yra siunčiamas toms institucijoms, agentūroms, kurios vertina finansinę būklę šalyje ir gerina Lietuvos skolinimosi reitingus", - antradienį Vyriausybėje žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Kartu premjeras pažymėjo, jog svarbu ir toliau išlaikyti stabilią ekonominę situaciją šalyje.

"Reikia žiūrėti labai atsakingai, tomis prognozėmis per daug nesusirgti, paprastai pasakius, nes kiekvienas greitai priimtas ir ekonomine logika ir finansine analize nepamatuotas politinis sprendimas gali greitai prognozę ir pakeisti. Turiu minty fiskalinio deficito dydį, visa tai reiškia, kad mums reikia garantuoti stabilią arba tvarią ekonominę situaciją ilgalaikiame procese", - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet augs 3,4 proc., 2014 metais - 3,6 proc., o 2015-aisiais - 3,9 proc., prognozuoja EK.

Antradienį paskelbtose naujausiose EK prognozėse teigiama, kad šiuo metu pagrindiniu Lietuvos ekonomikos augimo varikliu tapo vidaus vartojimas, kurį skatina didėjantys atlyginimai, sumenkusi infliacija, mažėjantis nedarbas ir pagerėjęs gyventojų pasitikėjimas. Teigiamos įtakos šalies ekonomikos augimui taip pat turi ir investicijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)