Ji patvirtino, kad ES toliau tęsia įprastą bendradarbiavimą su TVF ir pareiškė palaikanti Europos Komisijos (EK) pirmininką Jose Manuelį Barrosą, kuris kalbėdamas apie galimą Tarptautinio valiutos fondo vadovo posto perėmėją pareiškė neprisidėsiantis prie spekuliacijų, susijusių su dabartinio TVF vadovo Dominique Strauss-Kahno areštu.

Europos Komisijos pirmininkas pasakė, kad jeigu klausimas dėl perėmėjo bus iškeltas, tik tuomet Europa išrinks kelis pakankamai kompetentingus kandidatus, pareiškė P. Hansen, kurią cituoja "Interfax".

Oficiali EK atstovė pastebėjo, kad šiuo metu tai tik hipotezė.

Antradienį D. Strauss-Kahno advokatai pareiškė, kad TVF vadovas greičiausiai turėjo intymių ryšių su moterimi, kaltinančia jį seksualiniu priekabiavimu, tačiau visa tai vyko abipusiu sutikimu.

D. Strauss-Kahnas pirmadienio vakarą perkeltas į "Rikers Island" kalėjimą, esantį Yst Riverio upės saloje Niujorke. Čia jis liks mažiausiai iki kito teismo posėdžio penktadienį.

D. Strauss-Kahnas kaltinamas viename Niujorko viešbučių mėginęs išprievartauti kambarinę. Pirmadienį atmestas prašymas paleisti jį už užstatą.

Artimiausias teismo posėdis šioje byloje numatytas gegužės 20 dieną.

Pirmadienį prokuratūra pateikė D. Strauss-Kahnui kaltinimus pagal šešis punktus. JAV teisėsaugos dokumentuose teigiama, kad D. Strauss-Kahnas, kuriam pateikti septyni kaltinimai, kalėjime gali praleisti 74 metus ir tris mėnesius. Anksčiau buvo skelbiama, kad D. Strauss-Kahnui gresia per 20 laisvės atėmimo metų, jeigu jis bus pripažintas kaltu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją