Ketvirtadienį pateikti duomenys patvirtino, kad infliacijos lygis birželį smuko iki 0,2 proc. Dar gegužę rodiklis jau buvo pakilęs iki 0,3 proc., nors penkis mėnesius prieš tai smuko arba kito labai sunkiai.

ECB nepakeitė savo obligacijų pirkimo programos apimčių - per mėnesį ir toliau bus įsigyjama vertybinių popierių už 60 mlrd. eurų. Norėdamas palengvinti ekonomikos atsigavimą, ECB šių metų kovą pradėjo vadinamojo "kiekybinio švelninimo" programą, kurios metu iš viso per dvejus metus žadama įlieti į šlubuojančią Europos ekonomiką daugiau nei 1 trilijoną eurų.

Praėjusį mėnesį ECB prezidentas Mario Draghi teigė, kad programa vyksta gerai ir patvirtino centrinio banko planą programą vykdyti iki 2016 m. rugsėjo pabaigos.

Manoma, kad vėliau planuojamoje surengti spaudos konferencijoje turėtų dominuoti tokios temos kaip užsitęsęs neapibrėžtumas, sukeltas Graikijos skolų krizės, taip pat bus kalbama apie ECB vaidmenį teikiant skubios finansavimą Graikijos bankams. Šalies finansų institucijos uždarytos jau ilgiau nei dvi savaites.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)