„Lietuvos pasiekta 7-a vieta viršijo net Vyriausybės plane numatytus lūkesčius. Tai aukščiausias mūsų šalies pasiekimas šioje srityje. Jis rodo, kad einame teisingu keliu, stiprindami skaitmeninę valstybę, nes atviri duomenys – ypač svarbus ekonomikos pagrindas. Skaičiuojama, kad praktinis duomenų panaudojimas 2026 m. gali siekti 1,71 proc. nacionalinio BVP“, – pranešime spaudai cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Nurodoma, kad Lietuva didžiausią pažangą padarė atvirų duomenų poveikio srityje – iš 12 vietos pakilome į 8-ąją – ir duomenų kokybės srityje – iš 13 vietos pakilome į 9-ąją.

Ne ką mažesnė pažanga padaryta ir nacionalinio atvirų duomenų portalo srityje – iš 10 pozicijos pakilome į 7-ą. Be to, Lietuva visose srityse viršija ES vidurkį. Labiausiai (21 proc.) Lietuva jį viršija atvirų duomenų poveikio srityje.

Atvirų duomenų politiką ir jos praktinį įgyvendinimą vertinančiame tyrime Lietuva aplenkė tokias valstybes kaip Airija, Italija, Slovėnija, Danija, Norvegija ir Čekija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją